Politik

Moderaterne er nu officielt et parti

Allerede i september havde Moderaterne de nødvendige underskrifter, alligevel ventede partiet med at søge om at blive opstillingsberettiget.

Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne er nu officielt opstillingsberettiget til næste folketingsvalg under partibogstavet M.

Det fremgår hos Indenrigs- og Boligministeriet.

2. marts søgte Lars Løkke Rasmussen om at få partiet opstillingsberettiget.

- Moderaterne har nu indsamlet 25.968 vælgererklæringer, så vi er pænt forbi de 20.182, der skal til for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Jeg har derfor i dag bedt Indenrigsministeriet om at lukke indsamlingen og godkende Moderaterne som opstillingsberettigede til næste folketingsvalg under partibogstavet M, skrev han.

Længe undervejs

Ansøgningen om at blive opstilligsberettiget har været længe undervejs.

Allerede i september havde Moderaterne fået de nødvendige 20.182 underskrifter for at blive opstillingsberettiget. Men stik mod sædvanen fik det ikke Moderaterne til at ansøge Indenrigsministeriet om at blive opstillingsberettiget.

Lars Løkke Rasmussen forklarede det blandt andet med, at Moderaterne først ville have noget politik at præsentere for vælgerne, før de ville søge om at blive opstillingsberettiget.

I januar præsenterede Lars Løkke Rasmussen så nogle af Moderaternes politiske forslag. Blandt andet et om at indføre seks måneders "borgerpligt".

5. juni, Grundlovsdag, vil Moderaterne holde stiftende landsmøde i Vejle. Her vil Moderaterne offentliggøre et partiprogram samt de kandidater, der stiller op for partiet.

Skal favne midten i dansk politik

Moderaterne begyndte som et såkaldt politisk netværk. Det var for personer, der ønskede at diskutere og formulere politiske forslag med Lars Løkke.

Han gjorde det fra begyndelsen klart, at var der tilpas stor støtte til initiativet, så ville han også stifte et nyt parti.

Moderaterne skal ifølge Lars Løkke favne midten i dansk politik. Han har flere gange udtalt, at missionen blandt andet er at holde yderfløjene fra indflydelse.

Ved folketingsvalget 2019 fik Løkke over 40.000 personlige stemmer. På den front blev han kun overgået af statsminister Mette Frederiksen (S).