Nu svarer Pia Kjærsgaard igen på beskyldninger om voksenmobning

Pia Kjærsgaard afviser beskyldninger om dårligt arbejdsmiljø i Dansk Folkeparti, som har fået fem kolleger til at melde sig ud.

Efter Dansk Folkeparti blev først fire og senere fem folketingsmedlemmer fattigere, har der været relativt tavst fra Pia Kjærsgaard. Det til trods for, at hun får store dele af skylden for frafaldet.

Faktisk nævner alle afhopperne, at den tidligere partiformand skaber et så dårligt miljø, at folk er decideret bange for at møde på arbejde.

Flere går grædende hjem fra arbejde, fordi de føler sig overvåget og udsat for "voksenmobning", siger Liselott Blixt blandt andet til DR, mens Hans Kristian Skibby over for TV 2 begrunder sin afgang med, at Pia Kjærsgaard "render hen ad gangene og siger, at medarbejdere skal skamme sig".

Det afviser Pia Kjærsgaard nu under en tale ved sin 75-års fødselsdagsreception, hvor hun sender en besked direkte til de fem afhoppere:

- Jeg vil godt afvise, at der er dårligt arbejdsmiljø i Dansk Folkeparti. Har man haft det den seneste tid, har man selv været med til at skabe det. Det må I tage på jer, siger hun og tilføjer om sine 38 år i Folketinget:

- Jeg har oplevet svigt, jeg har oplevet illoyalitet, jeg har oplevet forsøg på karaktermord. Jeg har faktisk stået det igennem, og det agter jeg at blive ved med.

Mister prestigefyldt post

At fem DF'ere i løbet af et halvt døgn har meddelt, at de forlader partiet, sætter ikke alene en tyk streg under folkepartiets krise.

Det betyder samtidig, at partistifter Kjærsgaard nu mister sin plads i Folketingets Præsidium.

Som medlem af Folketingets tredje største parti kunne Kjærsgaard nemlig efter folketingsvalget sætte sig på en af næstformandsposterne i det prestigefulde præsidium, som fordeles mellem de fire største partier, der ikke besidder formandsposten.

I kan godt glemme det. I får ikke nogen kommentarer fra mig

Pia Kjærsgaard (DF)

Nu, hvor DF er blevet fem mandater fattigere, er både Enhedslisten og de konservative pludselig større, og de står derfor foran i køen til næstformandsposterne.

TV 2 har været i kontakt med Folketinget, som oplyser, at Kjærsgaard i udgangspunktet først skal forlade sin post til oktober, hvor et nyt præsidium sammensættes.

Kun hvis Henrik Dam Kristensen (S) forlader formandsposten, eller hvis 60 folketingsmedlemmer kræver det, kan der blive tale om en afstemning før tid.

Om det bliver Enhedslisten eller de konservative, der til oktober får en plads i præsidiet, står til at blive afgjort ved lodtrækning.

Fokuserer på sin fødselsdag

Pia Kjærsgaard afviste mandag formiddag at stille op til et interview med TV 2, og hun var heller ikke at finde, da partiet afholdt gruppemøde på Christiansborg klokken 11.

I stedet skrev hun på Twitter, at de fire personer, som i 1995 brød med Fremskridtspartiet og stiftede Dansk Folkeparti, "alle satte parti før person":

- Personlig forfængelighed var ikke afgørende, skrev partistifteren tidligt tirsdag morgen om sig selv og sine tre kollegaer.

Senere delte hun på Instagram et billede, der viste, at hun var midt i forberedelserne til sin fødselsdagsfejring.

Men selvom talrige journalister havde taget opstilling foran lokalet, hvor festlighederne var sat til at starte klokken 14, var der ingen kommentarer at hente hos hovedpersonen.

Partiet oplyste, at Pia Kjærsgaard udelukkende ville forholde sig til sin fødselsdagsfejring. Men under netop fødselsdagstalen kunne den tidligere partiformand altså ikke helt afstå fra at svare igen på kritikken.

Til de fremmødte journalister, der håbede på et egentligt interview, var beskeden til gengæld klar:

- I kan godt glemme det. I får ikke nogen kommentarer fra mig. Jeg gider det simpelthen ikke.