Ekskluderet partistifter inviteret tilbage i Veganerpartiet efter kriselandsmøde

Den nu afgående politiske ordfører Michael Monberg har meddelt, at han træder tilbage efter, Henrik Vindfeldt er blev budt velkommen i partiet igen.

Den tidligere ekskluderede partistifter Henrik Vindfeldt er søndag på et kriselandsmøde blevet budt velkommen tilbage i af et flertal af medlemmerne.

Henrik Vindfeldt blev i januar ekskluderet fra partiet for krænkende adfærd og samarbejdsvanskeligheder.

Men nu har 120 ud af omkring 150 medlemmer altsĂĄ stemt for at lade Vindfeldt vende tilbage.

Det er sket på et ekstraordinært landsmøde i partiet, som stiller op til Folketinget.

- Det er jeg glad for, jeg er blevet vasket, jeg har ikke gjort det, de har beskyldt mig for.

- Nu er det fremlagt for medlemmerne, og de har stort set alle sammen stemt for, at jeg skulle tilbage, undtagen Michael Monberg og hans venner. Selvfølgelig, for jeg har ikke gjort det, siger Vindfeldt til Ritzau.

Politisk ordfører trækker sig

Michael Monberg, der blev udpeget som politisk ordfører, efter Veganerpartiets ledelse i marts 2021 erklærede mistillid mod Henrik Vindfeldt, har efter dagens kriselandsmøde besluttet at trække sig.

Det oplyser han til TV 2.

- Jeg har trådt af i dag. Jeg synes Veganerpartiet skal fortsætte. Det er en skillevej, og der ser jeg ikke, at jeg er på samme spor som resten af partiet, siger han.

Monberg var med til at stifte paritiet sammen med Henrik Vindfeldt i 2018, men der har ifølge den nu afgående politiske ordfører været for mange bump på vejen til, at samarbejdet kan fortsætte.

- Eksklusionen af Henrik er blevet omgjort af medlemmerne, og det tager jeg til efterretning, siger han.

Spurgt ind til om Michael Monberg har tænkt sig at fortsætte i partiet, er han vævende.

- Jeg trækker mig, og jeg stopper mit arbejde i partiet. Om jeg fortsat er medlem eller ej, det synes jeg, ikke er så vigtigt. Det her handler om en personsag, og den vil jeg ikke komme ind på.

Ekskluderet for "krænkende og nedværdigende adfærd af ikke seksuel karakter"

Henrik Vindfeldt var med til at stifte partiet i 2018.

I marts 2021 erklærede Veganerpartiets bestyrelse mistillid mod den tidligere partistifter, hvorefter Michael Monberg blev udpeget som politisk ordfører.

11. januar meddelte Veganerpartiet, at den tidligere leder Henrik Vindfeldt var blevet ekskluderet fra partiet.

I en pressemeddelelse begrundede partiets anden medstifter, Michael Monberg, eksklusionen med krænkende og nedværdigende adfærd af ikke seksuel karakter fra Vindfeldt.

- Henrik er hårdtarbejdende. Men vi kan ikke længere se igennem fingre med måden at behandle sine kolleger. Det splitter organisationen indefra, og vi kan ikke tåle endnu en genstart, lød det fra Michael Monberg, som er politisk ordfører.

Han har tilkendegivet, at han vil trække sig, hvis Vindfeldt blev budt velkommen i partiet igen.

Afviste anklager

Den tidligere ekskluderede medstifter udtalte i forbindelse med eksklusionen, at den konkrete anklage mod ham havde grund i, at han dengang havde meddelt partiledelsen, at der var en anden i ledelsen, som udviste krænkende adfærd.

Vindfeldt udtalte, at det hele havde rod i politiske uenigheder over en længere periode.

- Der har været to fløje i partiet. Og jeg repræsenterer en moderat fløj, der er interesseret i at tale politik og gerne vil have en landbrugsreform, har han udtalt til Ritzau.

- Der er en anden fløj, som gerne vil udskamme kødspisere, og det er jeg bare ikke enig i. Der har været en idealistisk og en politisk uenighed i en periode. Det er blevet til et opgør, der er blevet rigtig grimt nu, lød det.