Jeppe Bruus er "kisteglad" for at blive skatteminister – og kender allerede skattevæsenet indefra

Skatteområdet er ikke helt fremmed land for den nye skatteminister. Han har nemlig været kommunikationschef i både Skat og Skattestyrelsen.

For kort tid siden fik den nye skatteminister Jeppe Bruus (S) officielt overdraget ministeriet.

Det er hans første ministerpost.

- Det er helt vildt stort at blive udnævnt som minister – måske særligt for første gang, siger Jeppe Bruus i sin tale første tale som overtagende skatteminister.

- Jeg er kisteglad for at få lov til at blive skatteminister.

Han var politisk ordfører for Socialdemokraterne før. Den post overtog han, efter at Jesper Petersen blev udnævnt som uddannelses- og forskningsminister ved den seneste ministerrokade i 2021.

Kender skattevæsenet

Det er ikke første gang, at Jeppe Bruus beskæftiger sig med skatteområdet. Han har nemlig været kommunikationschef for henholdsvis Skattestyrelsen og Skat tidligere.

- Jeg har været godt rundt også i min tid som ansat, så jeg kender værdien af alle medarbejdere, der sidder rundtomkring i landet, siger han til TV 2.

- Der er og har været store udfordringer (i skattevæsenet, red.), så derfor er der også et meget stort arbejde i gang blandt andet med ejendomsvurderinger.

Da Mette Frederiksen ringede til Jeppe Bruus torsdag aften for at tilbyde ham en ministerpost, var han faktisk gået i seng, lyder det, da TV 2 taler med ham. Men det lykkedes at få tilvejebragt tilbuddet – og han accepterede.

- Jeg er virkelig glad for at løse de opgaver, der bliver stillet foran mig og var rigtig glad for at være politisk ordfører, men det er klart, det, at blive tilbudt at blive skatteminister, er rigtig, rigtig godt, siger han til TV 2.

Fortid i DSU

Den nye skatteminister er 43 år og født i Tølløse i Vestsjælland.

Han brugte en del af sin ungdom som medlem af ungdomspartiet Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), hvor han ifølge Ritzau blev forbundssekretær i 2005. Han har også været formand for Dansk Ungdoms Fællesråd fra 2003-2007.

Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og arbejdede i et årti i kommunikationslederjob i blandt andet LO og Radius.

Jeppe Bruus blev valgt ind i Folketinget i 2019 og blev retsordfører for Socialdemokratiet. Før det havde han haft flere kortere ophold i Folketinget som stedfortræder for blandt andre tidligere finansminister Mogens Lykketoft.

Han har tre børn.