Coronavirus

Regeringen vil have restriktioner væk med månedens udløb

Fra 1. februar skal covid-19 ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, mener sundhedsminister Magnus Heunicke.

Regeringen er klar til at følge indstillingerne fra Epidemikommissionen og fjerne alle restriktioner fra 1. februar.

Samtidig opfordrer sundhedsminister Magnus Heunicke til, at covid-19 fra samme dato ikke længere kategoriseres som samfundskritisk sygdom.

Det skriver han i en mail til Folketingets partier.

Få indlagte

Som TV 2 kunne fortælle tirsdag, har Epidemikommissionen indstillet til, at det efter 31. januar ikke længere er nødvendigt med restriktioner som eksempelvis nedlukning af natteliv, krav om coronapas, mundbind med videre.

Epidemikommissionen begrunder sine anbefalinger med, at den høje smitte med Omikron ikke kan aflæses i indlæggelsestallene. Folk bliver altså ikke i lige så høj grad alvorligt syge.

Samlet set er sygehuskapaciteten ifølge kommissionen aktuelt ikke kritisk udfordret af corona, og flere regioner begynder at nedskalere deres beredskab.

Test ved indrejse

De eneste restriktioner, kommissionen anbefaler at opretholde, er krav om test og isolation ved indrejse til Danmark. De bør videreføres fire uger fra 31. januar. Denne del er regeringen enig i.

Restriktionerne skal drøftes i Folketingets Epidemiudvalg senere onsdag, og så har partierne fået frem til på fredag til at gøre indsigelser, hvis de er uenige i regeringens indstillinger.

Magnus Heunicke har klokken 12.15 onsdag et møde med Folketingets sundhedsordførere, hvor han vil orientere dem om kommissionens indstilling og regeringens beslutning.

Forud for mødet har samtlige partier givet udtryk for, at de bakker op om at lade alle restriktioner løbe ud.

TV 2 har forsøgt at få en uddybende kommentar fra sundhedsminister Magnus Heunicke, men han har ikke ønsket at stille op til interview.