Politik

Pia K. sender alvorlig anklage mod Thulesen Dahl

Thulesen Dahl prøver at skabe sig et pletfrit eftermæle, men han må også tage ansvar for nederlaget, siger Pia Kjærsgaard.

Fløjlshandskerne er taget af.

I et interview med TV 2 antyder Pia Kjærsgaard, at Dansk Folkepartis afgående formand, Kristian Thulesen Dahl, og gruppeformand, Peter Skaarup, ved mere, end de hidtil har sagt om sagen om svindel med EU-midler, der verserer mod Morten Messerschmidt.

Det er ganske vist Morten Messerschmidt, der er tiltalt i Meld- og Feld-sagen, men "ingen kan sige sig fri", siger partiets stifter Pia Kjærsgaard nu til TV 2.

- Der er 98.000 kroner, der er tilgået partiet. Men ingen kan huske noget undtagen Morten. Det er fornemt, ikke? spørger hun syrligt med henvisning til Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup, der begge vidnede i sagen, da den kørte ved byretten i august.

Benzin på bålet

Siger du, at Kristian Thulesen Dahl vidste noget om det også?

- Det ved jeg ikke noget om. Men han er formand, og Skaarup er gruppeformand. De penge er sørme kommet ind ad døren, hovsa, der er 98.000 kroner. Dem kan vi da godt bruge. Altså hold nu op, siger hun og understreger alligevel, at hun "ikke beskylder nogen for noget".

Du insinuerer, at Thulesen Dahl og Skaarup ved mere, end de har sagt. Er du så ikke også med til at hælde benzin på bålet?

- Nej, jeg siger bare, at det er underligt, at der er kommet 98.000 ind på kontoen, og dem har vi brugt, siger hun og ærgrer sig over, at sagen har hængt som en mørk sky over partiet i syv år nu, og at folk i partiet ikke støtter hinanden, som der ellers har været tradition for.

TV 2 har været i kontakt med Kristian Thulesen Dahl. Han ønsker ikke at kommentere Pia Kjærsgaards udtalelser.

Eftermælet

Det opsigtsvækkende interview kommer, efter at Kristian Thulesen Dahl til formiddag talte mere direkte end tidligere om sin forgænger på formandsposten.

Til formiddag sagde han uden for kongrescentret i Herning, at Pia Kjærsgaard blandede sig for meget, da hun overlod formandsposten til ham tilbage i 2012.

Kristian må også tage nederlaget på sig

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti

Hans analyse er, at hun ikke var "parat til reelt at lade en anden køre stafetten videre, og hvis ikke man er det, så giver det noget bøvl", sagde han.

Pia Kjærsgaard har åbenlyst udtrykt sin utilfredshed, og det har gjort det svært at løfte stemningen i partiet, udtrykte han.

Det giver hun dog ikke meget for.

- Jeg tror, at han er i gang med at lave sit eftermæle, og så skal jeg havde skylden, eller også skal Meld- og Feld have skylden. Og det er ikke fair, for Kristian må også tage nederlaget på sig, siger hun.

Pia Kjærsgaard er fortsat til rådighed

Fredag sagde Kristian Thulesen Dahl under et interview med Radio4, at hverken han selv eller Pia Kjærsgaard bør have en stol i DF's ledelse på den anden side af dette formandsvalg.

Vil du træde i baggrunden for partiets skyld?

- Jeg vil gøre alt for partiets skyld. Helt 100 procent sikkert. Det er mit hjertebarn. Jeg har stiftet partiet. Det betyder utrolig meget for mig. Jeg vil gøre det, som formanden eller en ny ledelse ønsker, siger Pia Kjærsgaard, inden hun påpeger:

- Men jeg er til rådighed.

Hun vil lade det være op til partiets nye formand, hvilken rolle hun i givet fald skal udfylde.