Politik

Henriksen: Min erfaring siger mig, at fnidderet fortsætter

De personer, der vil have Henriksen ud af partiet, sidder nu på den absolutte magt i partiet, siger han i nederlagsinterview.

Med 219 ud af 825 stemmer bliver Martin Henriksen ikke Dansk Folkepartis næste formand.

Han er dog glad for, at han tog kampen op mod vinderen Morten Messerschmidt, siger han til TV 2 kort efter nederlaget var en realitet.

- Det er jo en andenplads, det er ikke det samme som en førsteplads, men det er da udmærket, synes jeg.

Fra start af har han modsat sig, at ”stafetten bare blev givet videre”. I stedet ville han tage kampen op, siger han.

- Nu har jeg kæmpet kampen, og nu lægger resultatet her, og sådan er det, siger han.

Morten Messerschmidt, der løb med 60,5 procent af stemmerne, sagde efter sin takketale, at han gerne vil have Martin Henriksen til at spille en rolle i partiet.

Men kan Henriksen se sig selv i en rolle, er så spørgsmålet.

- Nu kender jeg jo Messerschmidt godt nok til at vide, at nogle gange siger han ét og gør lidt noget andet, svarer Henriksen med et grin.

Det tror du ikke på?

- De seneste to-tre år har der været lidt blæst om min person og også om nogle personer, som jeg sætter pris på i partiet. Det har været, fordi nogle laver magtkampe, og så har jeg sagt fra en gang imellem.

- Og de mennesker, der har forsøgt at presse mig og andre ud af partiet, har nu den absolutte magt i partiet.

Men Messerschmidt siger, at der ikke vil komme nogen repressalier, og at alle er velkomne?

- Altså, det må vi jo se. Jeg har været i det de sidste to-tre år, og der har det været en magtkamp. Der har været folk, som har forsøgt at presse mig ud, TV 2 har selv vist en dokumentar, hvor Pia (Kjærsgaard, red.) kræver mig fyret fra Christiansborg. Så det er jo ikke noget, jeg bare finder på.

Er du klar til at lægge fnidderet bag dig?

- Jeg kan sagtens lægge det bag mig, det er ikke noget problem. Men min erfaring siger, at det nok fortsætter i et eller andet omfang.

Hvor lang tid tror du, det tager dig at finde ud af, hvad du gerne vil i partiet?

- Det kan da være, at jeg allerede har fundet ud af det, men bare ikke vil sige det til jer, afslutter Henriksen interviewet.

Uholdbar situation, siger politisk redaktør

Martin Henriksens dramatiske nederlagsinterview kommer ikke bag på politisk kommentator Søs Marie Serup. Henriksen har nemlig en tendens til at vælge martyriet, siger hun.

- De sidste tre gange, han har stillet op til noget, har han sagt, at hvis DF’erne ikke valgte ham, så ville han blive ekskluderet.

Søs Marie Serup siger, at Henriksen er en skuffet mand, men hun er ikke i tvivl om, at der er plads til ham i partiet fremadrettet med den forsonende linje, som nyvalgte Morten Messerschmidt har proklameret.

Ifølge TV 2s politisk redaktør, Hans Redder, skal Messerschmidt hurtigst muligt tage en samtale med Martin Henriksen.

- Fordi det der skal stoppe. Nu er formandsvalgkampen slut, og hvis det er den der stil, Martin Henriksen har tænkt sig at køre fremadrettet, så er det uholdbart for Morten Messerschmidt.

- Det her er uholdbart, hvis det her ikke bare er en skuffet Henriksen her og nu, men et udtryk for, hvordan han vil forsætte med at være en del af Dansk Folkeparti, lyder analysen fra Hans Redder.