Politik

Messerschmidt stiller ikke op i tv-debat med formandskandidater

Morten Messerschmidt frygter, at en tv-debat kan føre mudderkastning i partiet med sig.

Fredag er alle formandskandidaterne, der kæmper om magten i Dansk Folkeparti, inviteret til debat på TV 2 NEWS.

Men når debatten går i gang klokken 14, bliver den ene af de tre pulte tomme. Morten Messerschmidt, nuværende næstformand i partiet, har valgt at takke nej til invitationen.

- Det har været en ret beskidt valgkamp, og det er ikke blevet bedre, som vi kommer tættere og tættere på søndag. Så jeg besluttede tidligt, at jeg ikke ville stille op i de offentlige tv-debatter. Men jeg vil gerne stille op i de debatter, hvor Dansk Folkepartis medlemmer kan stille spørgsmål og sætte rammen, siger Morten Messerschmidt til TV 2.

Sober debat

De to andre modkandidater, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, deltager begge i tv-debatten. Tidligere på ugen trak DF'eren Erik Høgh-Sørensen sit formandskandidatur tilbage.

Debatten skal handle om partiets fremtid og den politik, der fremadrettet skal præge partiets linje på blandt andet udlændingeområdet og ældrepolitikken.

- Uanset hvor meget, man gerne vil tale politik, har debatten kredset om intern kritik og lækager, så derfor tror jeg ikke på, at sådan en debat vil føre til mindre mudderkastning, siger Morten Messerschmidt.

Taktikken bag beslutningen

Søndag mødes knap 1000 delegerede i Dansk Folkeparti i Herning, når de skal vælge, hvem der skal lede det kriseramte parti videre.

Hvorvidt det er en taktisk fordel eller ulempe at deltage i debatten på TV 2 NEWS vil Morten Messerschmidt ikke tage stilling til.

- Det må de delegerede afgøre. Jeg har takket nej til alle invitationer, der har været i medierne - på trods af de gode intentioner. Jeg tror ikke, der skal mere mudderkast til, hvis Dansk Folkeparti skal stå samlet efter på søndag, siger Morten Messerschmidt.

Debatten kan ses klokken 14 på TV 2 NEWS og TV 2 PLAY.