Oprør mod Messerschmidt: DF-profil overvejer farvel
Dansk Folkepartis sundhedsordfører kan ikke se sig selv i Morten Messerschmidts projekt og støtter i stedet Merete Dea Larsen.
Bliver Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti, kan det samtidig betyde farvel til store profiler i partiet.
Tidligere har det mangeårige folketingsmedlem Marie Krarup luftet tanken, og nu gør sundhedsordfører Liselott Blixt det samme.
- Den side af politik, hvor det er de lange knive, der bliver trukket frem, har jeg ikke lyst til at være en del af, siger hun.
Stor mistillid
I et interview med TV 2 News understreger Liselott Blixt, at det ikke Morten Messerschmidt isoleret set, hun har noget imod, men derimod de folk, han har allieret sig med:
- Jeg har ikke noget imod Morten. Han er en fantastisk god politiker, men jeg bryder mig ikke om det projekt, han kommer med i formandsskabet. Nogle af de mennesker, Morten kommer med, er dem, der har været med til at sætte os i den situation, vi står i i dag.
- Det vil sige, at det er personer, jeg ikke har tillid til, og derfor havde jeg hellere set, at det var Morten uden dem, lyder det.
Uregerlige ungdomspolitikere
Liselott Blixt vil ikke sætte navne på de person, hun ikke stoler på, men det er nærliggende at forestille sig, at det i hvert fald drejer sig om europaparlamentarikeren Peter Kofod, som Morten Messerschmidt har præsenteret som sin næstformandskandidat og sågar arvtager, hvis en mulig dom i den verserende Meld-og-Feld-sag skulle forhindre ham i selv at varetage formandsposten.
Både Peter Kofod og hans gode ven Anders Vistisen, som ifølge TV 2s oplysninger også er blandt Morten Messerschmidts allierede, har tidligere været formænd for Dansk Folkepartis Ungdom, og det er netop typer som dem, Liselott Blixt ønsker uden for indflydelse, siger hun:
- Det er Folketingsgruppen, der er valgt til at være herinde og til at bestemme politikken. Det skal ikke være alle mulige andre, som har siddet i ungdomspartiet eller været en del af det, og som har været med til at skabe den mistillid, der hersker i øjeblikke.
- Det er personer, der har haft som projekt, at få Kristian fra magten og det er så også lykkes. Der har været en gruppe, som har købt parallelt med Dansk Folkeparti, og dem har jeg ikke tillid til, fortsætter hun.
Hvor ved du det fra?
- Jeg har siddet i gruppe- og hovedbestyrelsen og ved, hvem der har også siddet der, siger Liselott Blixt.
Støtter ukendt kandidat
I stedet for Morten Messerschmidt går Liselott Blixts stemme til den mere ukendte Merete Dea Larsen, der også stiller op til formandsvalget den 23. januar. Da hun ikke har været en del af magtkampen på Christiansborg, har Blixt større tiltro til, at hun kan samle partiet.
Hvordan skal vi forstå din udmelding. Forlader du folketingsgruppen, hvis Morten Messerschmidt bliver valgt?
- Hvis ikke man kan se sig selv i spillet, så kan det være, at jeg skal tage mig til noget andet og for eksempel være noget andet end politiker. Men man skal ikke male fanden på væggen. Det kommer helt an på, hvordan formanden har tænkt sig genrejse partiet, siger sundhedsordføreren.
Med Liselott Blixts udmelding har halvdelen af Dansk Folkepartis 16 personer store folketingsgruppe nu tilkendegivet, hvem de støtter i formandskampen. Fem peger på Morten Messerschmidt, tre peger på Martin Henriksen, og en peger på Merete Dea Larsen. Den fjerde og sidste kandidat Erik Høgh-Sørensen har tirsdag meddelt, at han trækker sig.