Hækkerup afviser regeringsindblanding i FE-sags sigtelser

Nick Hækkerup (S) blev orienteret om sigtelser i FE-sag, men afviser, at regeringen har blandet sig i dem.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser, at regeringen har blandet sig i de sigtelser, der er blevet rejst i FE-sagen.

- Man rejser ikke sigtelser af politiske grunde. Politiet foretager efterforskning, og det er ikke noget, jeg blander mig i, siger han.

Han tilføjer, at justitsministeren ifølge PET-loven skal orienteres, når der sker vigtige ting, og at han derfor blev orienteret om sigtelserne.

- Jeg er orienteret om det, men det er jo noget helt andet end at tage stilling til, om der skal sigtes eller ej, siger han.

Fem personer sigtet

Nick Hækkerup siger også, at det er sikkerhedshensyn, der bestemmer, hvad han kan sige om sagerne.

I sagen er fem personer, heriblandt mangeårig chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) Lars Findsen og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), sigtet for at videregive statshemmeligheder.

De tre andre sigtede er tidligere eller nuværende ansatte i FE eller PET.

Ender politiet med at vurdere, at der skal rejses tiltale i sagen, vil Hækkerup skulle tage stilling til, om der skal rejses tiltale eller ej.

- I de sager, jeg har haft indtil videre som justitsminister, så retter man sig efter, hvad Anklagemyndigheden siger.

- Altså hvis de vurderer, at her er der grundlag for at rejse en tiltale, så vil man ikke sidde som minister og sige, at det tror jeg ikke, der er. Det samme gælder den anden vej rundt, siger justitsministeren.