DF-profil drømmer om nyt parti med Støjberg og Martin Henriksen i spidsen

Formandskampen i Dansk Folkeparti er godt i gang, og afgørelsen kan ende med intern splittelse og potentiel udmelding, mener DF-profil.

23. januar bliver en ny formand udpeget i Dansk Folkeparti, og det kan skabe stor splittelse internt i partiet, mener integrations- og undervisningsordfører Marie Krarup.

I tilfælde af at Morten Messerschmidt vinder formandsvalget, vil hun således overveje at forlade partiet.

Men det forudsætter, at Rigsretsdømte Inger Støjberg vender tilbage til politik og slår pjalterne sammen med Martin Henriksen (DF), der er også er formandskandidat, i et helt nyt parti.

- Jeg har talt med Martin Henriksen om, at hvis han lykkes med at overtale Inger Støjberg til at danne et nyt parti, så er jeg parat til at skifte, siger hun til TV 2.

Martin Henriksen vil overfor TV 2 ikke bekræfte, at han taler med Inger Støjberg om dannelsen af et nyt parti.

- Men hvis jeg bliver valgt som formand, er Inger Støjberg meget velkommen i Dansk Folkeparti, siger han til TV 2.

Marie Krarup har en formodning om, at hun i partiet ikke er alene om interessen i et potentielt samarbejde mellem Inger Støjberg og Martin Henriksen.

- Men det kan jeg kun gisne om, siger hun til TV 2.

Onsdag kom det frem, at Inger Støjberg har fået job som klummeskribent for Ekstra Bladet.

- Det er da bare dejligt for hende. Det betyder jo ikke, at det ikke kan ændre sig i fremtiden, siger Marie Krarup til TV 2.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Bliver i DF uanset formand, hvis der ikke dannes nyt parti

Integrationsordføreren slår samtidig fast, at hun kun er parat til at forlade partiet, hvis enten Martin Henriksen eller Inger Støjberg danner parti i en konstellation, hvor de begge indgår.

- Under alle omstændigheder er det først noget, jeg kan tage stilling til efter formandsvalget.

- Hvis Morten Messerschmidt vinder formandsvalget, og der ikke dannes et nyt parti, så bliver jeg i DF, hvis altså jeg ikke bliver ekskluderet, siger Marie Krarup.

Ender Martin Henriksen som ny formand, bliver hun "naturligvis også i partiet."

Kraup, der har siddet i Folketinget for partiet i 10 år, erklærede for nogle dage siden sin støtte til Martin Henriksen i forbindelse med formandsvalget.

Til Jyllands-Posten har Marie Krarup udtalt, at Morten Messerschmidts ageren i sagen om EU-støtten til Meld- og Feld har skadet partiet.

I alt fire personer har meldt sig til formandsposten i DF: Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen.