Henriksen udfordrer Messerschmidt til debat: - Det skal være slut med stikpiller

Martin Henriksen foreslår, at de to formandskandidater mødes i en af deres valgkredse.

De seneste dage har Dansk Folkepartis Martin Henriksen og Morten Messerschmidt kappedes om at komme med politiske forslag, der skal positionere dem mest gunstigt i kampen for at blive partiets næste formand.

Senest foreslog Henriksen at fjerne udlændinges ret til sociale ydelser i Danmark, mens Messerschmidt luftede et forslag om at straffe kriminelle med fængsel på livstid, hvis de bliver dømt for den tredje banderelaterede forbrydelse.

Men i stedet for at duellanterne i medierne forsøger at overgå hinanden, bør de i stedet tage den politiske debat ansigt til ansigt.

Det mener Martin Henriksen i hvert fald, der nu udfordrer Morten Messerschmidt til en valgdebat.

- Det vil være oplagt, at vi diskuterer med hinanden i stedet for at diskutere igennem pressen. Det ville også være mere ærligt og åbent, siger Henriksen.

En debat vil kunne rense luften og få stoppet de stikpiller, som flyver i luften mellem de to kandidater, mener Henriksen.

Hvilke stikpiller har du sendt til Messerschmidt?

- Når jeg for eksempel har sagt, at Meld og Feld-sagen har været et problem for Dansk Folkeparti og betegnet den som en møgsag, kan det vel godt opfattes som en stikpille. Omvendt har han luftet tanken om at indkalde mig som vidne i Meld- og Feld-sagen, siger Henriksen.

Han henviser til, at Messerschmidt i P1-programmet 'Slotsholmen' indirekte truede Henriksen med en indkaldelse, da Henriksen sad i gruppeledelsen, da man planlagde det meget omtalte sommergruppemøde i Skagen, hvor der blev misbrugt EU-midler.

Vil ikke sige om han har spurgt Messerschmidt

Til trods for at Martin Henriksen fokuserer på, at luge ud i "stikpillerne" i medierne, bruger han samme medier til at sende den offentlige invitation til Morten Messerschmidt.

Henriksen vil dog ikke svare på, om han inden da har spurgt Messerschmidt om muligheden for en debat.

Hvorfor ikke bare spørge Messerschmidt direkte, om han vil debattere med dig frem for at gå til os medier?

- Det kan også være, at jeg har spurgt.

Hvorfor vil du ikke sige, om du har spurgt Messerschmidt?

- Det ville være nærliggende at spørge, men jeg refererer ikke, hvad jeg har skrevet eller sagt på tomandshånd.

Hvorfor vil du ikke sige det?

- Hvad der er sagt på tomandshånd, skal blive på tomandshånd.

Er det ikke selvmodsigende, at du på den ene side vil stoppe med stikpiller i medierne, men på den anden side inviterer Messerschmidt til debat i medierne?

- Det er jo fordi, dialogen skal foregå i det åbne, og det er rimeligt også at spørge gennem medierne, når I nu interesserer jer for det. Hvis man har en valgkamp, skal alle have en mulighed for at følge med, men dybest set siger jeg, at vi skal mødes ansigt til ansigt. Det er budskabet, siger Henriksen.

Står det til Henriksen skal debatten afholdes i en af formandsaspiranternes valgkredse. Det vil sige Slagelse, hvis debatten skal finde sted på Henriksens hjemmebane og Fredensborg, hvis det skal være i Messerschmidts valgkreds.

Alle formandskandidater er velkomne

Den nye partiformand vælges af medlemmerne på et ekstraordinært årsmøde 23. januar i Herning.

Her vil hver kandidat holde en tale, hvor de kan gøre deres hoser grønne hos de fremmødte.

Men den procedure er ikke tilstrækkelig, når partiet befinder sig i en ekstraordinær situation.

- Det foregår jo ikke på den måde, som da Pia Kjærsgaard overlod stafetten til Kristian Thulesen Dahl.

Udover Messerschmidt og Henriksen har Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen også meldt deres formandskandidatur.

Og selvom Henriksens fokus er på at krydse klinger med Messerschmidt, er der skam også plads til de to mindre kendte ansigter i debatten - skulle interessen være der.

- Diskussionen har i offentligheden i høj grad været mellem os to, så det var det oplagte, men det vil være helt fint, hvis andre har lyst til at debattere med, siger Henriksen.

Messerschmidt vil afvente deadline

TV 2 har spurgt Morten Messerschmidt, om han er klar på en debat med Martin Henriksen.

I en sms skriver Messerschmidt, at han foretrækker, at alle formandskandidater mødes, men at man bør vente med at se på mulighederne for formandsdebat til man har det fulde overblik over antallet af DF-formandskandidater:

- Jeg synes, det vil være respektløst overfor de andre kandidater, hvis vi ikke mødes alle. Og der er jo først deadline (for at melde sit formandskandidatur, red.) 7. januar, skriver Morten Messerschmidt.

Det ekstraordinære landsmøde i Dansk Folkeparti, hvor den næste formand vælges, afholdes 23. januar i Herning.