Politik

Radikale åbner for at pege på blå statsminister

Radikale Venstre mener, at den røde regering er for indelukket.

Til det næste folketingsvalg kan De Radikale finde på at pege på en blå statsminister.

Det siger partiets formand Sofie Carsten Nielsen i et interview med Avisen Danmark.

Vi har i mange år befundet os godt med en socialdemokratisk regering, men der er en grundfrustration nu

Sofie Carsten Nielsen, formand for Radikale Venstre

Udmeldingen kommer en måned efter, hun kritiserede den nuværende regering for at være "ekstremt topstyret."

Glæder Konservative Folkeparti

Ifølge Sofie Carsten Nielsen vil Søren Pape Poulsen (K) eller Jacob Ellemann-Jensen (V) få radikales opbakning, hvis de vil føre en politik, som giver bedre løsninger.

Det gælder især på områder som klima, børn og unge, velfærd samt beskæftigelse.

- Vi har i mange år befundet os godt med en socialdemokratisk regering, men der er en grundfrustration nu. Vi søger at fremme en arbejdsudbudsdagsordenen, og det kommer ikke til at ske i rød blok, siger Sofie Carsten Nielsen til Avisen Danmark.

Mette Abildgaard, som er politisk ordfører for konservative, oplyser til TV 2, at de med glæde vil tage imod støtten fra De Radikale.

- Der er meget, som vi kan blive enige med radikale om, men der er også områder, hvor vi har sværere ved at finde hinanden. Men vi samarbejder gerne med alle, som kan bakke op om konservativ politik.

Flerpartiregering er bedre

I november rettede Sofie Carsten Nielsen en skarp kritik mod etpartiregeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen.

Til Berlingske sagde Sofie Carsten Nielsen:

- Der er alt for mange eksempler på, at regeringen lukker sig om sig selv. Den er modvillig mod samarbejde, og den forstår grundlæggende ikke, at åbenhed avler tillid, mens lukkethed – som følge af magtfuldkommenhed og egenrådighed – gør det stik modsatte.

Til Avisen Danmark siger Sofie Carsten Nielsen, at hun er mere for en flerpartiegering end en etpartiregering, da politikere og embedsmænd stiller flere spørgsmål til hinanden og udfordrer beslutningerne. Og netop den del er fraværende med den nuværende etpartiregering, mener hun.

- Det er bare: Følg lederen, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen.