Her er Støjbergs afløser i Folketinget

Gitte Willumsen har tidligere repræsenteret Venstre i Folketinget som midlertidig stedfortræder.

Det bliver den konservative Gitte Willumsen, der overtager Inger Støjbergs plads i Folketinget, når hun ikke er velkommen fra årsskiftet som følge af domsfældelse i rigsretten.

Gitte Willumsen var ved seneste folketingsvalg opstillet for Venstre som Inger Støjbergs suppleant, men hun er siden skiftet til Det Konservative Folkeparti, der således får retten til det ledige mandat. Og det har hun nu takket ja til.

Det bekræfter hun på Facebook.

- Jeg havde selvfølgelig gerne set, at jeg var blevet valgt på tinge i forbindelse med et folketingsvalg. Mit mandat kommer på baggrund af en ærgerlig sag, hvor et flertal i Folketinget nu har tilkendegivet, at Inger Støjberg ikke kan fortsætte på tinge, skriver Gitte Willumsen i sit opslag på Facebook.

Gitte Willumsen er 54 år gammel og sidder i øjeblikket i byrådet i Silkeborg Kommune. Hun har tidligere repræsenteret Venstre i Folketinget som midlertidig stedfortræder for Thomas Danielsen, der var på barsel i begyndelsen af 2020.

60 dages fængsel

Onsdag stod det klart, at et flertal i Folketinget finder Inger Støjberg uværdig til at sidde i Folketinget, efter at Rigsretten idømte den tidligere Venstre-minister 60 dages ubetinget fængsel for forsætligt brud på ministeransvarsloven.

Det er først den 21. december, at der formelt skal stemmes om Inger Støjbergs fortsatte medlemskab af Folketinget. Men allerede nu har et flertal tilkendegivet, at de finder den tidligere udlændingeminister uværdig til at fortsætte som medlem af Folketinget.

Flertallet består i skrivende stund af Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Venstre, SF, Liberal Alliance, Alternativet, Frie Grønne, Radikale Venstre samt løsgængerne Lars Løkke Rasmussen og Simon Emil Ammitzbøll-Bille.