Støjberg for Rigsretten

Lars Løkke fortryder sin håndtering af Støjberg-sagen

Det var en fejl, at den blå regering ikke igangsætte en "instrukskommission", mener Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen, som var statsminister, mens Inger Støjbergs instrukssag udspillede sig, fortryder sin egen håndtering.

- Sagen kunne altså være endt anderledes. Det har jeg et ansvar for, at den ikke gjorde, skriver Løkke på Facebook på uddyber:

- Vi burde have initieret nedsættelse af det, der senere blev "Instrukskommissionen", mens vi endnu havde regeringsansvaret, hvorved sagen formentlig ikke var endt i Rigsretten, skriver Løkke på Facebook.

Støttede ikke rigsretssag

Nedsættelsen af Instrukskommissionen skete under den nuværende regering med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen.

Lars Løkke Rasmussen støttede ikke, at der blev anlagt en rigsretssag.

Han henviser til, at den type sager, som Støjberg stod i centrum af, normalt ville og burde afgøres politisk.

Så i stedet for en rigsretssag kunne det være endt med kritik fra Folketinget - populært kendt som en næse. Derefter var den tidligere udlændinge- og integrationsminister sandsynligvis "blevet gået", lyder det fra Løkke.

Han mener, at Inger Støjberg ikke er værdig til at sidde i Folketinget. Det skriver han efter dommen, som han mener er både "hård og klar".

- Uanset politiske undertoner i hele dette sagsforløb påhviler det derfor nu et samlet Folketing at handle adækvat i forhold til dommen. Og her er jeg ikke i tvivl: Man er ikke værdig til at sidde i Folketinget, når man er idømt 60 dages ubetinget fængsel, medmindre man opnår nyvalg efter udstået straf, skriver Løkke.

Tidligere har stifteren af Fremskridtspartiet Mogens Glistrup formået at komme i Folketinget, efter at han tidligere var blevet erklæret uværdig til at være medlem.