Politik

Flere partier bakker op om Brostrøms overvejelser om at lukke nattelivet tidligere

Mette Frederiksen har varslet pressemøde onsdag med nyt om coronarestriktioner. "Det går uhyggeligt hurtigt," siger hun.

Flere partier på Christiansborg mener nu, at det bør overvejes, om nattelivet skal til at lukke tidligere på aftenen.

Det sker i lyset af de stigende smittetal, og efter Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, tirsdag har luftet samme overvejelser i Jyllands-Posten og senere på et pressemøde samme eftermiddag.

Et af partierne er Enhedslisten. Partiets coronaordfører, Peder Hvelplund, siger til TV 2, at hans parti er klar til at lytte til sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derfor kan det meget vel komme på tale, at nattelivet skal lukke tidligere, siger han.

- Vi kommer til at lytte meget nøje til myndighederne. Der er ingen tvivl om, at vi står i en meget alvorlig situation. Hvis ikke vi reagerer nu, risikerer vi, at det er for sent, så vi er indstillet på at gøre noget, siger Peder Hvelplund til TV 2.

SF klar til at bakke op

Ifølge TV 2s oplysninger skal Folketingets sundhedsordførere mødes i Sundhedsministeriet onsdag klokken 12.15, og klokken 14 skal de samme ordførere til møde i epidemiudvalget. Det er her, at nye restriktioner kan vedtages, hvis ikke der er flertal imod.

Normalt indføres nye restriktioner efter anbefaling fra epidemikommissionen, som rådgiver regeringen om corona. Epidemikommissionen består af både embedsfolk, men også af repræsentanter fra sundhedsmyndighederne.

Nye anbefalinger fra kommissionen er ifølge TV 2s oplysninger endnu ikke tilgået sundhedsordførerne, men SF's sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen er også klar til at følge anbefalinger, der begrænser nattelivet.

- Jeg synes, at udviklingen ser bekymrende ud, og når myndighederne også er bekymrede, så tror jeg, det er klogt at handle nu med nye restriktioner for at forsinke smitten, siger Kirsten Normann Andersen til TV 2.

Sundhedsordførerne fra Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti oplyser til TV 2, at de afventer anbefalingerne fra epidemikommissionen, før de vil forholde sig til nye restriktioner.

Mette Frederiksen varsler nyt onsdag

Under spørgetimen i Folketinget tirsdag eftermiddag sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at hun er bekymret for den stigende smitte.

- Det går uhyggeligt hurtigt, sagde hun og uddybede, at myndighederne nu er der, hvor de ikke bare følger udviklingen på daglig basis, men flere gange om dagen.

Mette Frederiksen sagde også, at regeringen formentlig vil melde nyt ud på et pressemøde onsdag.

- Vi arbejder lige nu efter et pressemøde i morgen, siger Mette Frederiksen.

Bliver det hjemmearbejde og forsamlingsforbud?

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå en ny nedlukning a la det, vi har været igennem før.

Ifølge TV 2s oplysninger overvejer regeringen blandt andet, om nattelivet skal lukke tidligere, og om der skal indføres et forsamlingsloft.