Martin Henriksen regner med at få sparket, hvis Messerschmidt bliver formand

Skulle Martin Henriksen ende med at blive formand for Dansk Folkeparti, vil Morten Messerschmidt ikke automatisk blive smidt ud af partiet, lyder det.

Martin Henriksens dage kan meget vel være talte, hvis Morten Messerschmidt bliver den kommende formand for Dansk Folkeparti.

Det siger DF-profilen i programmet 'Lippert' på TV 2 News.

- Jeg regner med, at man finder en måde at ekskludere mig fra partiet, hvis Morten Messerschmidt bliver formand, lyder det.

Så du regner med at få sparket?

- Ja.

Forlader du selv partiet, hvis han bliver formand?

- Det har jeg ingen intention om. Hvis det var modstanden mod mig, der skulle være grunden til mit exit, så skulle jeg have meldt mig ud for længe siden. Det er ingen hemmelighed, at der er flere i partitoppen, der ikke bryder sig om mig, siger Martin Henriksen.

Afviser ikke formandspost

Den 41-årige DF-profil, der er medlem af partiets hovedbestyrelse, vil ikke afvise, at han stiller op som formand for Dansk Folkeparti.

- Men du får mig ikke til at sige det klart og tydeligt nu. Der kan ske meget, siger Martin Henriksen om sine formandsambitioner.

Den tidligere folketingspolitiker fortæller, at flere har opfordret ham til at gå efter den højeste politiske post i partiet.

Men hans ambition har aldrig været at blive formand, lyder det.

Skulle Martin Henriksen ende med at blive formand, så betyder det dog ikke, at Morten Messerschmidt automatisk bliver smidt ud af partiet.

Messerschmidt bør trække sig

I 'Lippert' forholder Martin Henriksen sig også til, om Morten Messerschmidt er en god næstformand.

Det er ikke tilfældet i Henriksens optik.

Så længe sagen om svindel med EU-midler og dokumentfalsk - den såkaldte Meld og Feld-sag - ikke endeligt er afklaret, så bør Morten Messerschmidt trække sig som næstformand, lyder det klare svar.

I august blev Morten Messerschmidt idømt seks måneders betinget fængsel i byretten, men han har valgt at anke sagen til landsretten.

Ankesagen forventes først afsluttet til foråret – efter Dansk Folkeparti skal vælge partiets nye formand.

Formandspost bliver afgjort til januar

Senest 7. januar skal medlemmer af Dansk Folkeparti have indgivet deres kandidatur til formandsposten.

Morten Messerschmidt er for nuværende den eneste, der har meldt sit kandidatur. Det sagde han i et interview til Berlingske i weekenden.

Det sker i en alliance med Europa-parlamentarikeren Peter Kofod, der er tiltænkt en rolle som næstformand.

Men konstellationen rummer mindst én udfordring. For Peter Kofod kan efter Dansk Folkepartis egne vedtægter ikke være politisk næstformand, da han ikke er medlem af folketingsgruppen.

På et ekstraordinært årsmøde i Dansk Folkeparti 23. januar skal medlemmerne tage stilling til, hvem der skal være partiets næste formand.

Formanden skal vælges med absolut flertal – altså over halvdelen af de afgivne stemmer.

Martin Henriksen røg ud af Folketinget i 2019.

Han blev ved kommunalvalget 16. november valgt ind i kommunalbestyrelsen i Stevns.