DF-medlemmer opfordrer Støjberg til at gå efter formandspost, siger hun selv

- Jeg har selvfølgelig også læst med i medierne, og det er altid dejligt at få stor opbakning, lød det fra den tidligere minister.

Medlemmer af Dansk Folkeparti har henvendt sig til løsgænger Inger Støjberg og opfordret hende til at stille op som formand for partiet.

Det fortalte hovedpersonen selv ved ankomsten til dagens møde i Rigsretten.

- Det er ikke en hemmelighed, at der er en række DF'ere, som har spurgt, sagde hun til TV 2.

Derudover var den tidligere udlændinge-, integrations- og boligminister kort for hovedet i forhold til at svare på spørgsmål om Dansk Folkeparti.

- Jeg har ikke noget at sige om det. Jeg har selvfølgelig også læst med i medierne, og det er altid dejligt at få stor opbakning, lød det fra Inger Støjberg.

Den tidligere Venstre-minister, som nu er løsgænger, understregede, at hun går efter at blive frifundet. Og at hun endnu ikke har nogen kommentarer til situationen i Dansk Folkeparti.

- Jeg kommer ikke til at sige noget som helst i dag. Det gør jeg ikke på den her side af rigsretssagen. Det her er så stor en ting, og det skal jeg have på plads først, siger hun.

Går efter frifindelse

I dag er 30. dag i rigsretssagen mod Inger Støjberg. Hun er tiltalt for at have overtrådt ministeransvarlighedsloven i 2016.

Dansk Folkeparti vælger en ny formand på et ekstraordinært årsmøde søndag 23. januar i Herning.

Senest 7. januar skal alle kandidater have meldt deres kandidatur.

Lørdag holdt Dansk Folkeparti et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i Fredericia, hvor man blandt andet skulle evaluere på kommunalvalget 16. november, der endte med, at partiet blev voldsomt decimeret.

Partiet tabte 132 mandater på landsplan, så de blot havde 91 mandater tilbage.

Herefter meldte Kristian Thulesen Dahl ud, at han var klar til at tage ansvaret og konsekvensen og gå af som formand.

Og så begyndte spekulationerne om Inger Støjberg.

Meldte sig ud af Venstre

Støjberg har været medlem af Folketinget for Venstre fra 2001 og indtil februar 2021. Her meldte hun sig ud af partiet, efter at folketingsgruppen havde stemt for en rigsret i sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks om adskillelse af asylpar, hvor den ene part var under 18 år gammel.

Siden da har en lang række forhold ifølge politisk kommentator Hans Engell bragt Inger Støjberg tættere på Dansk Folkeparti.

- Hun har et meget nært personligt forhold til en række af de ledende skikkelser i Dansk Folkeparti, heriblandt Kristian Thulesen Dahl, Pia Kjærsgaard og Martin Henriksen, siger han.

Hans Engell vurderer, at alt peger mod, at Støjberg vil træffe beslutning om sin videre politiske karriere, når hun har fået afsluttet sin egen sag ved rigsretten. Og at det meste peger i retning af, at det er Dansk Folkeparti, hun vælger.