Politik

Liberal Alliance erobrer borgmesterpost i Solrød

Ny konstituering tager borgmesterpost fra socialdemokrat, der havde flertal bag sig på valgnatten.

Solrød Kommune får en borgmester fra Liberal Alliance.

Partiets 28-årige spidskandidat Emil Blücher blev valgets topscorer med 1581 personlige stemmer, og nu har et flertal bestående af Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Venstre og lokallisten Havdruplisten udpeget ham som borgmester.

Det fortæller Emil Blücher selv til Sjællandske Medier, og det bekræftes over for TV 2 både af partiet Venstre og af Jan Færch, der er en af Det Konservative Folkepartis tre mandater i byrådet.

Det betyder, at socialdemokraten Jonas Ring Madsen, der på selve valgnatten fik et flertal bag sig, nu mister borgmesterposten igen.

Det er Liberal Alliances første borgmesterpost ved dette valg.

Aftaler blev brudt

Ved valget i tirsdags skete der store forskydninger i sammensætningen af byrådet i Solrød. Liberal Alliance gik frem fra et til tre mandater, mens Venstre blev halveret fra otte til fire mandater.

Det førte til dramatiske konstitueringsforhandlinger på valgnatten.

En forhåndsaftale mellem Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre så først ud til at gøre den konservative Morten Scheelsbeck til borgmester.

Men Socialdemokratiet fandt i stedet sammen med Liberal Alliance og lokallisten VoresSolrød i en aftale, der gjorde socialdemokraten Jonas Ring Madsen til borgmester.

Nu har sagen så taget endnu en ny drejning – og Liberal Alliance, der ellers ikke fik noget godt valg på landsplan, kunne altså tage partiets første borgmesterpost i kommunen syd for København.