Kommunalvalg

Nyvalgt byrådsmedlem konstateret smittet efter valgaften i Sønderborg

Vivi Brit Nielsen krammede folk på valgnatten, da hun blev valgt til byrådet for Venstre. Hun er nu konstateret smittet med coronavirus.

Alle i Sønderborg Kommune, der deltog i et stort valgarrangement tirsdag aften og natten til onsdag, opfordres nu af kommunaldirektør Tim Hansen til at lade sig teste for coronavirus, skriver JydskeVestkysten.

Det sker, efter at Venstre-kandidaten Vivi Brit Nielsen er blevet konstateret smittet med coronavirus. På valgnatten fejrede hun blandt andet med kram til flere, at hun var blevet nyvalgt til byrådet.

- Jeg har det meget dårligt, og jeg har ikke overskud til at tale nu, siger Vivi Brit Nielsen til TV 2.

Men til JydskeVestkysten fortæller hun, at hun har været i nærkontakt med fire personer, som alle har fået besked. Det nyvalgte medlem af byrådet i Sønderborg er nu gået i isolation derhjemme, hvor hun skal blive, til hun er symptomfri.

Blandt de øvrige deltagere i valgarrangementet på Sønderskov-skolen var borgmester Erik Lauritzen (S), der på valgnatten også uddelte kram, da han kunne konstatere, at han beholder borgmesterposten.

Opfordrer alle til at blive testet

Dermed holdt han Venstres borgmesterkandidat, tidligere minister Ellen Trane Nørby, fra de gyldne kæder på trods af en stor Venstre-fremgang i netop Sønderborg.

Det var den Venstre-fremgang, der resulterede i, at Vivi Brit Nielsen nu kan udskifte sin plads som stedfortræder med en fuldbyrdet plads i byrådet.

Ifølge JydskeVestkysten deltog kandidater fra alle partierne samt 40-50 borgere, journalister og fotografer fra flere medier i valgarrangementet på Sønderskov-skolen.

Sønderborg Kommune har kontaktet alle partier og opfordret til, at deres repræsentanter bliver testet for coronavirus.

- Det samme vil jeg opfordre alle andre, der deltog i valgaftenen, om at blive, siger kommunaldirektør Tim Hansen til JydskeVestkysten.