Kommunalvalg

Steen Wrist fortsætter som borgmester i Fredericia

Konstitueringen af en ny borgmester har været flere dage undervejs i Fredericia.

Socialdemokraten Steen Wrist fortsætter som borgmester i Fredericia.

På trods af et rødt flertal har det trukket ud med konstitueringen af en ny borgmester i kommunen. Ifølge Steen Wrist handlede de lange forhandlinger dog om at kunne lande en så bred konstituering som muligt.

Og Steen Wrist har opnået, hvad han ville - konstitueringen er indgået med samtlige partier i byrådet : SF, Enhedslisten, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Borgmesteren var stolt og glad for at kunne præsentere en bred konstitueringsaftale under overskriften ’Fredericia skal videre’.

- Hvis jeg skulle stå i spidsen for samarbejdet i Fredericia Kommune, var det vigtigt for mig, at det var et bredt samarbejde. Vi har haft lange og gode drøftelser i en god tone, og jeg oplever, at alle partier i det nye byråd vil det gode samarbejde.

- Nu er opgaven for mig at være hele byens borgmester, også for dem, der ikke har stemt på os, og derfor føler jeg et særligt ansvar for også at række ud til de andre partier.

Venstre ville have gjort det samme

Venstre der selv gik et mandat frem ved valget, er glade for, at det lykkedes at indgå bred aftale. Det fortæller partiets borgmesterkandidat, Peder Tind.

- Hvis vi havde haft serveretten, var vi gået efter det samme, for vi mener, at borgerne er bedst tjent med det brede samarbejde.

At blokkene er endt helt tæt 11-10, mener Venstre-politikeren er udtryk for, at der er en stor borgerlig profil i Fredericia.

- Det er Venstres politik at tage ansvar, og som oppositionens største parti synes jeg, at det forpligter at blande sig og tage ansvar.

Venstre fremhæver særligt, at der ifølge konstitueringsaftalen skal indføres spørgetid i byrådet for borgerne. Det skal føre til mere åbenhed efter der i den forrige valgperiode med absolut flertal hos Socialdemokratiet har været kritik af lukkethed og ”enighedskultur”.

Overtog posten i januar

Steen Wrist overtog i januar i år posten som Fredericias borgmester efter partikollegaen Jacob Bjerregaard, stoppede i december sidste år.

Søren Larsen (S) overtager posten som 1. viceborgmester efter Susanne Eilersen (DF), der til gengæld bliver ny 2. viceborgmester.