Politik

SF-gruppeformand sygemelder sig – har mistet store dele af synet

Jacob Mark har fået en øjensygdom, som ifølge politikeren skyldes langvarig overbelastning af kroppen.

SF's gruppeformand, Jacob Mark, har sygemeldt sig fra Folketinget, da han har fået en sygdom i begge øjne, som gør, at han har mistet store dele af sit syn.

Det skriver han på Facebook.

Ifølge Mark skyldes det "langvarig overbelastning af kroppen og sindet".

- Hvis jeg får stressen ud af kroppen, så kan det være, at synet kommer tilbage. Men hvis ikke, så risikerer jeg at miste synet permanent, skriver han.

Politikeren forklarer, at han midt i kommunalvalgkampen blev rådet til at sygemelde sig, men lyttede ikke.

Han skruer ligeledes ned for kommunikationen på Facebook, lyder det.

- Jeg glæder til at komme tilbage til politik og de gode kollegaer igen – og til mulighederne for at gøre en forskel for folk. Men lige nu må jeg gøre en forskel for mig selv og prioritere mit helbred, skriver Jacob Mark i opslaget.

Jacob Mark er 30 år og blev valgt til Folketinget i 2015. Han er forlovet med Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen.

- Det er uhyggeligt at miste sit syn. Det er uhyggeligt at have et godt syn, og pludselig kan jeg ikke se Christina hen over middagsbordet, når det er mørkt udenfor. Og det er uhyggeligt, når optikeren siger; at det her har ikke noget med briller at gøre. Dit syn er bare væk, skriver Jacob Mark.

Folketinget skal stemme om, hvorvidt Jacob Mark kan sygemelde sig på tirsdag. Jacob Mark skriver ikke i opslaget, hvor længe han vil sygemelde sig.