Politik

Her er Hækkerups tidslinje for dialogen med Minkkommisionen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) fremlagde på et pressemøde tidslinjen for regeringens dialog med Minkkommissionen.

Regeringen har samarbejdet fuldt ud med Minkkomissionen, sagde både statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) onsdag aften på et pressemøde om de slettede sms'er.

For at dokumentere det fremlagde Nick Hækkerup en tidslinje for regeringens dialog med Minkkommissionen på pressemødet:

23. april 2021

Minkkommissionen bliver nedsat

26. april

Minkkommissionen skriver til ministerierne, at man ønsker skriftligt materiale, herunder sms'er udleveret. Ifølge Nick Hækkerup var sms'erne dog slettet "for længst".

29. april

Justitsministeriet siger til de ansatte, at de ikke skal slette materiale, herunder sms'er der er relevante for kommissionens arbejde.

27. maj

Fortsat dialog mellem Minkkommissionen og Justitsministeriet om udlevering af sms'er.

7. Juni

Minkkommissionen skriver til myndighederne, at man ønsker sms'er udleveret fra perioden fra april 2020 til efter beslutningen om at aflive minkene.

18. juni

Justitsministeriet beder om møde med kommissionen for at få at vide, hvordan udleveringen af sms'er konkret skal foregå.

24. juni

Minkkommissionen tilkendegiver, at medarbejderne selv må gennemgå deres sms'er for at se, hvad der er relevant. Derefter vil Minkkommissionen udvælge nogle medarbejdere til et tjek af, at alle relevante sms'er er udleveret.

1. juli

Justitsministeriet fortæller kommissionen, hvordan man vil instruere medarbejderne i at finde og udlevere deres sms'er.

3. juli

Kommissionen siger, at den ikke har bemærkninger til Justitsministeriets instruering af medarbejderne i udlevering af sms'er.

3. september

Justitsministeriet afleverer sine sms'er.

8. september

Statsministeriet afleverer sit svar til Minkkommissionen. I Statsministeriet har Mette Frederiksen, Barbara Bertelsen og to andre medarbejdere automatisk slettet deres sms'er.

29. september

Kommissionen får oplyst, at ministerierne ikke kan genskabe de slettede sms'er.

29. oktober

Justitsministeriet orienterer kommissionen om, at man vil bede politiets teknikere om at hjælpe med at genskabe sms'erne.