Ellemann: - Jeg stoler ikke på Danmarks statsminister

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen (V) er langt fra tilfreds med de svar, Mette Frederiksen (S) kom med ved pressemøde onsdag.

Tilliden til statsminister Mette Frederiksen (S) efter et pressemøde onsdag aften er langt fra blevet større hos Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen. Nærmest tværtimod.

- Det, jeg siger nu, er ret vildt: Jeg stoler ikke på Danmarks statsminister, siger han og uddyber.

- Det er muligt, hun ikke var klar over, at der ikke var lovhjemmel til at nedlægge minkerhvervet. Men hun vidste godt, at der ikke var en klar anbefaling fra sundhedsmyndighederne om at nedlægge erhvervet.

Ellemann mener ikke, at Mette Frederiksen på pressemødet kunne svare fyldestgørende på, hvornår en funktion, der slettede sms'er efter 30 dage, blev sat til på hendes telefon.

- Jeg står tilbage med indtrykket af en statsminister, som ikke helt kan svare på spørgsmålet om, hvornår hun har slået den her slettefunktion til. Jeg synes egentlig, det stinker, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ved pressemødet sagde Mette Frederiksen, at Statsministeriet ikke kan oplyse, præcis hvilken dato den automatiske sletning af sms'er efter 30 dage blev aktiveret på statsministerens telefon.

Senest i sommeren 2020

Mette Frederiksen oplyste på pressemødet, at det er Statsministeriets "formodning", at sletningen blev sat i gang senest i sommeren 2020, men det er dog ikke muligt at bevise det.

Statsministeriet kan ikke oplyse en præcis dato, da Mette Frederiksen har haft flere telefoner, lød det.

- Altså formodningen er, at funktionen er sat til i forbindelse med rådgivning, men i og med at der ikke er en dato, kan jeg ikke komme det nærmere. Det er jeg ærgerlig over, men det kan vi så ikke, sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Jakob Ellemann-Jensen håber nu, at det lykkes at få gendannet de slettede sms'er. En opgave, der lige nu ligger hos politiet på foranledning af Justitsministeriet.

- Vi har en forhåbning om, at de her sms'er kommer frem i lyset. Det kan være, de vil gøre os klogere, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Pape vil stille spørgsmål ved samråd tirsdag

Heller ikke formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, er tilfreds med de svar, han fik fra statsministeren onsdag aften.

- Det virker underligt, at man fortsætter med at slette sms'er efter kommissionen var gået i gang. Man får at vide, at nu skal man sikre sms'er og dokumenter, hvorfor fortsætter man så med at slette, spørger Søren Pape Poulsen.

- Det her rejser nogle spørgsmål. Vi har en spørgetime på tirsdag, og der vil jeg samle lidt sammen, og så må vi ellers se, hvordan vi kan få statsministeren til at svare for eksempel på samrådet.