Minkkommission: Departementschef slettede sms'er

Beskederne er dog blevet fremlagt i Retten pĂĄ Frederiksberg, idet modtageren ikke havde slettet dem.

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, har slettet centrale sms'er fra den periode, som Minkkommissionen i øjeblikket undersøger.

Det bekræfter kommissionen over for TV 2. Beskederne er forsvundet, da hun har indstillet sin telefon til at slette beskeder efter 30 dage.

- Minkkommissionen kan oplyse, at kommissionen ikke har modtaget den omhandlede korrespondance fra Barbara Bertelsen. Statsministeriet har over for kommissionen oplyst, at sms-korrespondancen er slettet, lyder det.

B.T. har tidligere beskrevet, hvordan stabschef Martin Justesen ogsĂĄ har slettet sms'er sendt i perioden.

Sms'erne fra Barbara Bertelsen er dog blevet fremlagt under afhøringer i Retten på Frederiksberg, for modtageren af beskederne havde ikke slettet dem.

Det var daværende departementschef i Fødevareministeriet Henrik Studsgaard, som modtog beskederne fra Bertelsen.

- I to skal redde den her sammen nu

I sidste uge blev en række sms'er mellem blandt andre de to fremlagt i retten. Sms'er, som politisk kommentator Hans Engell kaldte "særdeles opsigtsvækkende".

Beskederne handlede om, at Barbara Bertelsen ville have, at daværende fødevareminister Mogens Jensen skulle trække sig efter minksagen.

- Hvornår kommunikerer I (og lægger jer ned og ruller jer, som vi vendte), skrev Bertelsen til Studsgaard.

Ifølge Hans Engell tyder beskederne på, at regeringstoppen var "meget pressede".

Alvoren blev yderligere understreget af en besked, som Barbara Bertelsen tre dage senere, 12. november, sendte til Henrik Studsgaard i Fødevareministeriet og Per Okkels, der er departementschef i Sundhedsministeriet.

- I to skal redde den her sammen nu. I skyder pĂĄ hinanden begge to. Men det er jeres begges ansvar! Og det er regeringens liv, stod der i beskeden, der blev sendt klokken 08.12.