Politik

Intern mail: Statsministeriet overvejede minkoffensiv i september

Da det går op for Finansministeriet, at det besluttes at aflive alle mink, forbløffer det flere embedsmænd.

Allerede 30. september sidste år var embedsmænd i Finansministeriet af den opfattelse, at man i Statsministeriet havde tanker om at aflive alle mink i Danmark.

Det fremgår af en intern mail i Finansministeriet, som blev vist i Minkkommissionen fredag.

I en mail fra 30. september fra Finansministeriets departementssekretær til fire forskellige embedsmænd i Finansministeriet, lyder det:

- MUJ har fået særskilt tilbageløb på denne. Tilsyneladende meget tæt på, at STM sendte militæret ind for at gasse alle mink i aften.

MUJ er tilsyneladende afdelingschef i Finansministeriet Martin Ulrik Jensen. Det var ikke ham, men en af de andre modtagere, daværende fuldmægtig Casper Mondrup Dahlmann, der fredag blev afhørt.

Casper Mondrup Dahlmann kunne ikke uddybe, hvad tilbagemeldingen dækkede over. Han kunne dog forklare, at mailen i hans øjne var en slags afrapportering fra et møde i regeringens økonomiudvalg.

Da det 3. november 2020 går op for embedsmændene i Finansministeriet, at det besluttes at aflive alle mink, forbløffer det flere embedsmænd.

"Absurd dårligt beslutningsgrundlag"

Casper Dahlmann skriver, som det kan læses i TV 2s liveblog: Læste lige med - vild sag, de kommer til at vælge den store model.

Hans overordnede Asbjørn Brink svarer: Ja, på absurd dårligt beslutningsgrundlag.

Beslutningsgrundlaget er den række af bilag, der leveres til mødet i Koordinationsudvalget, hvor beslutningen om at aflive alle mink træffes.

Dahlmann kan ikke huske, hvad han mente, om at de "vælger den store model".

STM kan både dække over statsministeren og Statsministeriet. Casper Mondrup Dahlmann ved ikke, hvem der var med på det pågældende møde. Han ved dog, at det ikke altid er statsministeren, der deltager på møder i økonomiudvalget.

Nogle gange er det andre repræsentanter fra Statsministeriet, såsom departementschef Barbara Bertelsen eller en særlig rådgiver, fortalte han.