Politik

Jens Rohde: - Man kan ikke gøre krav på en særlig position overfor gud

Hvis nogen bruger kristendommen til at holde en minoritet nede, skal Kristendemokraterne "løfte og forsvare dem", mener Jens Rohde.

Ingen skal nogensinde slå nogen i hovedet med bibelen uden at blive modsagt.

Sådan lød et at hovedbudskaberne, da Kristendemokraternes eneste folketingsmedlem, Jens Rohde, lørdag indtog scenen på partiets landsmøde.

Her gik han i rette med partier, som ifølge kristendemokraten fortolker de kristne værdier fra Folketingets talerstol.

Og ifølge Jens Rohde må Kristendemokraterne ”ret bestemt” afvise den fortolkning af kristendommen, som blandt andre Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige lægger for dagen.

- Man kan ikke med det nye testamente i hånden eller stående på vores kristne kulturarv argumentere for nogensinde at gøre krav på en særlig position overfor gud, sagde han blandt andet.

Man må anerkende et "næsteforhold"

Konkret henviste Jens Rohde til formand for Nye Borgerlige Pernille Vermunds tale ved Folketingets åbningsdebat 7. oktober.

Her kaldte hun et multikulturelt samfund, ”hvor islamiske værdier sidestilles med demokratiet, kristendommen og folkestyret” er ”en naiv drøm”.

Og da det kristendemokratiske folketingsmedlem fremhævede det kristne budskab om, at man skal elske sin næste, definerede Pernille Vermund sine næste som sin familie, sine nærmeste og sit folk.

- For mig vil min næste aldrig være en, der boede meget lang væk, og for hvem jeg ikke er en næste, sagde hun blandt andet.

Men den definition er ikke i tråd med de kristne værdier, som islam ifølge Pernille Vermund ikke kan sidestilles med, mener Jens Rohde.

- Hvis man endelig vil tale kristendom fra Folketingets talerstol, må man i det mindste erkende, at man er i et næsteforhold til enhver, som man kan hjælpe, eller som er afhængig af en, siger han.

Man gør vold på kristendommen

Selvom Jens Rohde understreger, at fædrelandskærlighed er ”en meget smuk ting”, står han også stejlt på, at kristendommen ikke kender til landegrænser.

Og derfor kan man heller ikke med biblen i hånden begrænse andre mennesker i en frihed, man selv gør krav på, mener han:

- Hvis nogen slår på mindretal med biblen og holder dem nede, skal vi løfte dem og forvare dem. Uanset folkeligt tilhørsforhold, etnicitet, køn eller seksuel orientering, siger Jens Rohde.

Ifølge kristendemokraten er det nemlig at ”gøre vold på kristendommen” kun at definere sine nærmeste som dem, der ligner og mener det samme som en selv.