Politik

Skuffet Fogh kalder Løkkes opførsel for "fuldstændig urimelig"

Det ville ikke skabe god stemning, hvis Lars Løkke Rasmussen skulle beslutte sig for at dukke op hos Venstre igen, lyder det fra Anders Fogh.

Anders Fogh Rasmussen er meget skuffet over den måde, den tidligere partifælle Lars Løkke Rasmussen har behandlet Venstre.

Han er ude af partiet. Og sådan er det bare

Anders Fogh Rasmussen (V)

Det fortæller han til TV 2 i forbindelse med partiets landsmøde, hvor også partifællen Claus Hjort Frederiksen har peget på Løkke som årsag til den massive tilbagegang.

- Venstre har jo givet meget til Lars Løkke og støttet ham på så mange måder gennem tidens løb, at jeg synes, det er fuldstændig urimeligt, at han opfører sig sådan over for sit gamle parti. Men det gør han, og det må jo så være op til ham, siger Anders Fogh Rasmussen.

Ikke velkommen længere

Ifølge Claus Hjort Frederiksen har Løkke direkte erklæret krig mod Venstre.

- De (Løkke og Inger Støjberg, red.) vil skade Venstre ved at tage stemmer fra partiet ved valgene. Det er jo det, det går ud på, siger Hjort til Ritzau.

Alligevel siger den politiske ordfører, Sophie Løhde (V), at den tidligere formand altid vil være velkommen i partiet, og at hun håber, det engang vil ske.

Den holdning deler Løkkes forgænger, Anders Fogh Rasmussen, ikke.

- Det ville jo ikke have skabt nogen god stemning, hvis han var kommet, vel? Han er ude af partiet. Og sådan er det bare, siger han til TV 2.

Lyn-analyse

Det er jo et lille stykke politisk danmarkshistorie forstået på den måde, at Anders Fogh Rasmussen ikke har talt om dansk indenrigspolitik og om Lars Løkke Rasmussen en eneste gang, siden han stoppede som statsminister. Det gør han nu, fordi han er bekymret for situationen, men også fordi, han er forarget over det, hans efterfølger har gjort mod partiet. Der er en opfattelse af, at Lars Løkke Rasmussen ikke på et personligt plan kan være det bekendt. 

Kritiserer Løkkes projekt

At Løkkes deltagelse ifølge Fogh ikke ville have gjort noget kønt ved stemningen i Boxen i Herning denne weekend, er ikke ensbetydende med, at han jublede, da Løkke 1. januar 2021 meldte sig ud.

Tværtimod beklager han, at både Løkke og Støjberg har forladt partiet.

- Jeg synes, Venstre er stort og rummeligt nok til, at de kunne have været her. Men det er de ikke, siger han og kritiserer samtidig Løkkes argument med, at han med Moderaterne vil samle blokkene.

- Du behøver ikke danne nye partier for at få et samarbejde over midten, siger Anders Fogh Rasmussen og nævner den nylige landbrugsaftale som et eksempel på en bred aftale.

Så sent som ved Folketingets åbning tirsdag lød samme toner fra formand Jakob Ellemann-Jensen, som har "svært ved at se nødvendigheden" af Løkke-projektet.

Lars Løkke Rasmussen har ikke ønsket at kommentere artiklen.