Politik

Fogh kritiserer "den mest ræverøde regering i årtier"

Den tidligere V-formand kritiserer statsminister Mette Frederiksen for at være den rødeste statsminister siden halvfjerdserne.

Det hører sig til sjældenhederne, at den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kommenterer på indenrigspolitik.

Men på partiets landsmøde søndag gjorde han en undtagelse.

Statsministeren søger at lokke vælgerne med en indadvendt og tilbageskuende politik

Anders Fogh Rasmussen (V)

Han er "oprigtigt bekymret" for den politiske udvikling, siger han.

Med fast hånd styrer statsminister Mette Frederiksen (S) ifølge Fogh "den mest ræverøde regering i årtier" under dække af corona og en stram udlændingepolitik.

Modarbejder frihed

Samtidig kritiserer den tidligere V-formand regeringen for at give pressen for lidt adgang til at stille de nødvendige kritiske spørgsmål.

Og så mener han, at statsminister Mette Frederiksen (S) målbevidst arbejder på at begrænse danskernes frihed og valgmuligheder.

- Det bekymrer mig, at statsministeren søger at lokke vælgerne med en indadvendt og tilbageskuende politik af Morten Korch’ske dimensioner – i stedet for at bygge et internationalt netværk og skabe partnere i Europa til gavn for Danmark.

Der er tale om en bevidst ideologisk kurs med mindre frihed til forskellighed, mener Anders Fogh Rasmussen, som kalder Mette Frederiksen for "den mest røde statsminister siden halvfjerdserne".

Et "stærkt og enigt" parti

Den tidligere statsminister benyttede også anledningen til at sætte et par ord på den krise, partiet befinder sig i.

Han roser formanden, Jakob Ellemann-Jensen, for sin vedholdenhed under forhold, der ikke just har været "de nemmeste" for en nyslået formand.

- Venstres lange historie viser, at det går Venstre bedst, når der er en klar og kraftig opbakning i Venstre til Venstres formand, siger Anders Fogh Rasmussen og tilføjer, at Venstre nu er et "stærkt og enigt" parti.

Og det er der ifølge Anders Fogh Rasmussen stærkt brug for, hvis regeringen med Mette Frederiksen i spidsen skal have det nødvendige, kraftige modspil.