Politik

Politiker taget i plagiat på jurastudiet: - Jeg har været flov i 20 år

En plagiatsag på jurastudiet resulterede i, at folketingsmedlem for Nye Borgerlige Mette Thiesen blev tildelt et halvt års karantæne.

Folketingsmedlem Mette Thiesen har i et opslag på Facebook erkendt, at hun i sin tid på jurastudiet på Københavns Universitet blev taget i at kopiere en andens opgave.

- Der er en historie, jeg gerne vil fortælle jer. En historie, som jeg i næsten 20 år har været flov over, skriver hun på Facebook.

Plagiatsagen resulterede i, at Mette Thiesen, der sidder i Folketinget for Nye Borgerlige, fik karantæne fra studiet i et halvt år.

Tilståelsen kommer, efter at Ekstra Bladet har gravet historien frem.

Følte sig presset på studiet

Ifølge Ekstra Bladet fandt episoden sted i skoleåret 2002/2003, hvor Mette Thiesen var førsteårsstuderende.

I sit opslag på Facebook beskriver politikeren, der blandt andet er undervisningsordfører, hvordan hun allerede dengang vidste, at jurastudiet ikke var hendes kop te.

- De svære forelæsninger og mange opgaver pressede mig. Jeg var i begyndelsen af 20’erne, og det var svært for mig at erkende, at studiet ikke lige var mig. For ikke at tabe ansigt ved at dumpe en eksamen kopierede jeg fra en studiekammerats opgave, skriver hun.

Det blev opdaget af universitet.

Ifølge Mette Thiesen tog hun selv det fulde ansvar, hvilket resulterede i, at hun fik karantæne fra studiet i et halvt år.

Vendte aldrig tilbage

Mette Thiesen besluttede sig for ikke at vende tilbage på studiet og begyndte i stedet på lærerseminariet.

Her fik hun ifølge eget udsagn både "gode og knap så gode karakterer", men der var én afgørende forskel.

- De var baseret på mine egne præstationer. Jeg var en glad lærer i knap 10 år, indtil jeg i 2019 var så privilegeret at blive valgt til Folketinget.

Ingen bør lade sin fremtid styre af pres fra venner og familie

I Facebook-opslaget, der blev slået op et kvarter inden, Ekstra Bladet udgav plagiat-historien, henvender Mette Thiesen sig til de studerende, der netop er startet på et nyt studie.

- Det skal ikke være skamfuldt at erkende, hvis man ikke finder den rigtige hylde i første hug. Ingen skal lade eventuelt pres fra familie, venner og bekendte styre fremtiden, skriver hun.

Selvom plagiat-historien har naget Nye Borgeliges undervisningsordfører i årevis, har den gjort hende "klogere på livet".

- Nu kender I historien, og hvis jeg kan være med til at spore bare ét ungt menneske ind på den rette vej med dette skriv, er jeg glad, skriver hun.

TV 2 har været i kontakt med Mette Thiesen, der ikke har yderligere kommentarer til sagen.