Politik

- Søren Pape-udtalelse lugter af, at han vil være statsminister

Søren Pape Poulsen gik på scenen til lyden af ABBA under Det Konservative Folkepartis landsmøde og sluttede af med en bemærkelsesværdig sætning.

Da leder af Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, rundede sin tale af til partiets landsmøde, gengav han den tidligere statsminister Poul Schlüter.

- Der kommer en konservativ statsminister igen, lød det fra Pape Poulsen.

Og dén udmelding peger i én retning: Søren Pape Poulsen vil gerne være statsministerkandidat for blå blok. Det vurderer TV 2s politiske redaktør, Hans Redder.

Jeg skal love for, at Søren Pape Poulsen gav den et ordentlig los Pape-power

Politisk kommentator Søs Marie Serup

- Jeg synes, det lugter lidt af en mand, der gerne vil stå i spidsen for det borgerlige Danmark, siger Hans Redder.

Han tror ikke, man skal være i tvivl om, at Søren Pape Poulsen har en drøm om at blive statsminister, selvom det måske ikke skal være efter næste Folketingsvalg.

Kritiserede regeringen for minksag og barsel

Politisk kommentator Søs Marie Serup roser Søren Pape Poulsens tale og den stemning, han skabte, da han trådte på scenen for at tale.

- Ikke siden dengang Lene Espersen blev kåret som formand for Det Konservative Folkeparti til tonerne af 'Simply the Best', har der været så god stemning på noget konservativt landsråd.

- Jeg skal love for, at Søren Pape Poulsen gav den et ordentlig los Pape-power, lyder det fra Søs Marie Serup.

I sin tale kom Pape Poulsen desuden ind på minksagen og øremærket barsel, og begge dele brugte han som anledning til at kritisere regeringen.

Således kaldte han minksagen for "en kæmpe skandale" og øremærket barsel for "et vanvittigt overgreb".

Leverer med stor pondus

Derudover henvendte han sig til de venstreorienterede vælgere, da han talte om velfærd.

- Kære dig, der ser med. Jeg tror, vi kan finde fælles fodslag, fordi jeg tror, vi dybt inde i os selv ønsker at blive enige, så vi kan sige til vores næste generation, at de ikke behøver bekymre sig, lød det fra formanden.

Søs Marie Serup bemærker, at formanden giver et velfærdsløfte om ordentlighed, værdighed og omsorg. Og hun kalder talen en "klassisk værdipolitisk borgerlig fortælling".

- Men jeg må sige, at han leverer den med meget stor pondus, siger hun.

Søren Pape Poulsen afsluttede sin tale på landsmødet med at citere Poul Schlüter: - Der kommer en konservativ statsminister igen.