Politik

Kristian Thulesen Dahl taler dunder mod interne uromagere i Dansk Folkeparti

DF-formanden understregede vigtigheden af at vise offentligheden, at partiet ikke er på vej væk. Politisk kommentator kalder ham "tvetydig".

Da Dansk Folkepartis politikere, ledere og medlemmer lørdag samledes i Herning til partiets årsmøde, var intern konflikt blandt hovedemnerne.

Fra talerstolen slog partiformand Kristian Thulesen Dahl det fast med syvtommersøm, at de interne uenigheder, som den seneste tid har fundet vej til medier og offentlighed, snart skal være en saga blot.

- Helt ærligt, det må høre op. De personer, der ikke kan stoppe med deres skærmydsler og skænderier, skal ikke have lov til at ødelægge det for de mange, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Herefter henvendte han sig direkte til de medlemmer, der stiller op til hovedbestyrelsesvalget, som finder sted lørdag eftermiddag.

- Vurdér, om I kan og vil leve op til disse to forudsætninger. Ét; at I vil samarbejdet og to; at I kan holde fortrolighed. Kan I det, skal I endelig byde jer til. Men kan I ikke - så find venligst et andet sted at boltre jer, sagde Kristian Thulesen Dahl.

- Han er meget tvetydig

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Hans Redder, bliver denne udtalelse nok forstået meget forskelligt, alt efter hvilken fløj af partiet man hører til.

- Nogen vil opfatte det som om, at det er Anders Vistisen, der er problemet. Andre som om, at det er Erik Høgh-Sørensen, siger Hans Redder.

Ifølge politisk kommentator Søs Marie Serup virker det ved første øjekast som om, at Kristian Thulesen Dahl håndterer problemerne direkte.

- Men han undlader at snakke om sin egen side. Han er meget tvetydig, og han svarer ikke på, om han har taget stilling til en fløj frem for en anden, siger Søs Marie Serup.

Frygt for kommunalvalget

Kristian Thulesen Dahl understregede, at det er helt acceptabelt i Dansk Folkeparti, at alle ikke er enige.

- Det handler om, at man ikke må rykke hovederne af hinanden i det offentlige rum, sagde han.

Kristian Thulesen Dahl frygter især efterårets forestående kommunalvalg, hvis de interne stridigheder forbliver i fokus hos både medier og vælgere.

- Hvordan i alverden, skal vælgerne kunne lytte til vores politiske budskaber, når det eneste, journalisterne spørger os om, er interne uenigheder, spurgte han retorisk.

- Vi er sprællevende

Efter alt snakken om interne skærmydsler i partiet, vendte Kristian Thulesen Dahl blikket mod fremtiden og mod den samling, som ifølge ham er nødvendigt, hvis partiet skal gøre sig håb om ikke at fortsætte den seneste tids uønskelige udvikling.

- Vi skal som parti vise, at vi er stærke. At vores parti står så stærkt, at vi kan overkomme de ret få, der ellers river og flår i os. At vi kan tale mere med hinanden - ikke om hinanden, lød det fra ham.

Han understreger, at det nu er tid til at ”trække en streg i sandet” og se fremad.

- Lad os vise alle vores politiske modstandere, at de godt kan glemme alt om, at DF er på vej væk. At vi er sprællevende og glæder os til de kommende måneders politiske kamp for Danmark, sagde Kristian Thulesen Dahl.