Løkke om nye udlændingepolitiske toner: - Kald det hykleri, hvis du vil det

Lars Løkke Rasmussen erkender, at han som tidligere statsminister har ansvaret for den stramme udlændingepolitik, som han nu vil tage et opgør med.

På dagen hvor Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne har rundet de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettigede til Folketinget, har han endnu ikke sin politik på plads.

En af de eneste politiske udmeldinger, Lars Løkke Rasmussen er kommet med om Moderaternes politik, er, at de mener, at den nuværende udlændingepolitik er for stram.

- Vi har for eksempel strammet vores statsborgerskabsregler ret kraftigt. Vi gjorde det, mens jeg var statsminister. Det gjorde vi blandt andet, fordi der var et pres på regeringen fra Dansk Folkeparti om at gøre det. Vi var også selv med på det, men vi gik til kanten, siger Lars Løkke Rasmussen i programmet 'Lippert' på TV 2 NEWS.

Løkke erkender ansvar for stram udlændingepolitik

Efter Venstre er flyttet fra ministerkontorerne, mener Løkke, at Socialdemokratiet har fortsat den stramme kurs på udlændingepolitikken, og at det er gået over gevind.

Han har en oplevelse af, at partierne nu nærmest konkurrerer om at stramme udlændingepolitikken mest muligt.

Men det vil Moderaterne tage et opgør med.

- Man kan vel med rette sige, at der ikke findes en politiker i det danske folketing i dag, der bærer et større ansvar for den stramme udlændingepolitik, der bliver ført i Danmark, end dig?

- Det kan du godt sige. Altså, jeg deler det nok med nogle andre.

- Men du har været statsminister og ledende minister i en periode, hvor den danske udlændingepolitik er gået til at være Europas strammeste. Så det er vel dit ansvar?

- Ja, det er det.

Kald det hykleri, hvis du vil det. Man kan også kalde det refleksion eller at blive klogere.

Lars Løkke Rasmussen, leder af Moderaterne

Løkke: Kald det hykleri

Lars Løkke Rasmussen kan godt forstå, hvis der er nogle, der sidder og tænker, at det er hyklerisk at kritisere andre politikere for at føre en stram udlændingepolitik, når man selv har ansvaret for den.

- Man kunne også sige, at det er en refleksion over noget, man har oplevet. Alting har en ende. Der var en rigtig god grund til, at man strammede udlændingepolitikken. Det var der, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han erkender dog også, at nogle at stramningerne gik for vidt, og også indgik i politiske byttehandler. Han nævner, at der sommetider blev byttet en skattelettelse for en udlændingestramning.

- Der er nogle af stramningerne, der har haft mere symbolsk karakter end reel karakter, smykkelovgivningen for eksempel, men alt i alt har det være fornuftigt at stramme. Men det er jo ikke et argument for, at man bare skal blive ved og ved og ved. Kald det hykleri, hvis du vil det. Man kan også kalde det refleksion eller at blive klogere, siger Lars Løkke Rasmussen.

Du kan se hele interviewet på TV 2 PLAY.