Politik

Lars Løkke har vælgererklæringer, men ingen politik eller kandidater - endnu

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er Moderaterne først et parti efter kommunalvalget.

Grundlovsdag kunne tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen officielt annoncere sin plan om et nyt politisk parti - Moderaterne.

I dag - tre måneder og ti dage senere - kan Løkke fortælle, at flere end 20.000 borgere nu har underskrevet de nødvendige vælgererklæringer, der skal til for at stille op til Folketinget. Men de konkrete politiske planer bliver fortsat holdt tæt til kroppen. For Moderaterne er først et rigtigt parti på den anden side af kommunalvalget, siger Lars Løkke Rasmussen i et interview med TV 2.

- Jeg er taknemmelig over, at danskerne ville give mig den her chance uden at kende detaljerne til vores politiske program. Vi er jo ikke noget politisk parti endnu, siger Lars Løkke Rasmussen.

Vi skal komme med løsninger på nogle af Danmarks udfordringer, som er gennemtænkte og pragmatiske løsninger

Lars Løkke Rasmussen

Første konkrete politik kom frem

Lars Løkke Rasmussen har flere gange siden det seneste folketingsvalg understreget, at han gerne vil placere sig i midten af dansk politik for at stække Folketingets yderligste partier til både højre og venstre, som han mener skiftende regeringer er for afhængige af.

- Vi skal komme med løsninger på nogle af Danmarks udfordringer, som er gennemtænkte og pragmatiske løsninger, der er båret af logik og sund fornuft. Samtidig skal vi også have lidt mere mod på at sige ting ærligt overfor vælgerne, siger Lars Løkke.

Mens de flere end 20.000, der har tilkendegivet deres støtte, må afvente både partiprogram og kandidater lidt endnu, løftede Lars Løkke Rasmussen alligevel sløret for en enkelt konkret politisk sag - SU.

Ifølge Løkke bruger staten en halv milliard kroner om året på at give SU til udenlandske studerende, som rejser hjem igen efter endt uddannelse. Derfor er der brug for at gentænke SU-systemet, som i højere grad bør være lånebaseret.

- Der er mange på Christiansborg, der taler om det, men ingen, der tør sige det højt. Alle er enige om, at vi skal gøre noget ved det. Og hvad gør man så ved det? Man nedlægger engelsksprogede uddannelsestilbud i håbet om, at de bliver væk. Det jo dumt i en verden, hvor vi har brug for at trække talent til Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ingen hjemmeside

Siden Lars Løkke Rasmussens officielle annoncering af Moderaterne som et politisk parti på grundlovsdag har det fortsat være småt med konkrete informationer om partiet. For eksempel er hverken en hjemmeside, et logo eller et kommende partibogstav præsenteret.

Hvis man i skrivende stund besøger moderaterne.dk bliver man videreført til en anden hjemmeside, post.nu, som er registreret hos en virksomhed i Malmø.