Politik

Khader opgiver injuriesager efter anklager

Jeg befinder mig i et retsligt ingenmandsland, siger Khader, der nu opgiver at anlægge injuriesager mod kvinder, som har beskyldt ham for krænkelser.

Naser Khader erklærede sig efter sit exit fra De Konservative "rystet" over forløbet efter anklager om seksuelle krænkelser. Og han har ladet forstå, at han vil søge oprejsning ad rettens vej.

Men det bliver ikke til noget i denne omgang. Den tidligere K-profil meddeler Weekendavisen, at han ikke vil anlægge injuriesager mod de kvinder, der har anklaget ham for diverse krænkelser.

Naser Khader har diskuteret muligheden med en uvildig advokat med speciale i injuriesager.

Ifølge Weekendavisen vurderer advokaten, at Khader kun i to af de syv sager beskyldes for noget, der måske er ulovligt - men ikke med sikkerhed er det.

- Det er svært, for selv om kvindernes beskrivelser af de påståede handlinger virker voldsomme, bruger de ikke direkte ord som "vold", "pres", "voldtægt" eller andre ord, som oplagt er injurierende, siger Naser Khader til avisen.

Khaders frygt er derfor, fortæller han til Weekendavisen, at han vil tabe sagerne på, at beskyldningerne ikke vil blive anset som injurier. Derfor vil han altså slet ikke forsøge at rejse dem.

Beskyldninger strækker sig over 10 år

De første beskyldninger mod Naser Khader om hans opførsel kom i april.

Her stod en række navngivne personer frem i Berlingske med fortællinger om, at Naser Khader havde truet med at klage til deres arbejdsgivere, hvis de udtalte sig kritisk om ham.

En række kvinder berettede til DR i starten af juli i detaljer, hvordan Naser Khader havde krænket dem.

Kvinderne fortalte, at de mellem 1999 og 2019 var blevet udsat for seksuelle krænkelser eller grænseoverskridende adfærd fra Khader.

Dernæst fik De Konservative udarbejdet en advokatundersøgelse, og for godt en halv måned siden kunne såvel Khader selv som De Konservative meddele, at han ikke var en del af partiet længere.

Men Naser Khader antydede ikke, at han ville give op af den grund. Han har flere gange forsikret, at han ville have renset sit navn. Men det bliver ikke via rettens vej i denne omgang:

- Jeg befinder mig i et retligt ingenmandsland. Det er frustrerende, at jeg reelt ikke kan forsvare mig og blive renset ved domstolene, siger han til Weekendavisen.