Politik

Støjberg vil sælge videoer om rigsretssagen

Inger Støjberg har kæmpet forgæves for, at hendes rigsretssag skulle føres i fuld offentlighed. Nu lancerer hun en betalingshjemmeside med videoer.

Torsdag begynder rigsretssagen mod Inger Støjberg.

Men allerede nu kan man blive abonnent på den tidligere udlændinge- og integrationsministers splinternye hjemmeside, inger.dk, som Støjberg præsenterede tirsdag.

Ifølge Inger Støjberg selv er det "videodagbøger på afhøringsdage" og "artikler fra de afgørende retsdage", man som abonnent på siden får adgang til, ligesom man kan "komme med bag om rigsretssagen" og høre, hvad Støjberg selv mener om den.

Men det er ikke gratis at følge med i al indholdet på inger.dk - det kommer nemlig til at koste 25 kroner om måneden, ligesom det også er muligt at tegne et abonnement på et helt år med det samme.

Det er det, på trods af at rigsretssagen forventes at være færdig allerede inden jul. Herefter vil hjemmesiden dog fortsætte, men med andet indhold.

"En fælles folkeklub"

Pengene fra de betalende abonnenter skal være med til at dække udgifterne til produktionen af indhold og vedligeholdelse af hjemmesiden.

Det oplyser Inger Støjberg til TV 2 over sms onsdag.

Men hvem der skal producere indholdet bag betalingsmuren, melder historien intet om.

På Inger Støjbergs nye hjemmeside fremgår det, at siden ikke bare skal være danskernes indblik i rigsretssagen. Den skal også være et sted, hvor folk "kan samles om de værdier, som Danmark er bygget på". "En fælles folkeklub", lyder det i introteksten.

Lyn-analyse

Det er tydeligt, at Inger Støjberg anlægger en meget offensiv stil omkring rigsretssagen, og hun har ikke tænkt sig bare at være stille og lade sagen gå sin gang. I stedet vil hun udnytte den scene, rigsretten nu giver hende.

Det sender et signal om, at hun føler sig langt fra færdig i dansk politik, at hun nu har oprettet et decideret medie, hvor man sågar skal betale for indholdet. Lykkes hun med det projekt, er det noget, vi kommer til at se mere af hos andre politikere.

 

Forslag om offentlighed stemt ned

Den tidligere minister og næstformand i Venstre har længe kæmpet for, at rigsretssagen skulle føres i fuld offentlighed med direkte tv-billeder.

Men Folketinget stemte nej til Inger Støjbergs lovforslag, der skulle gøre det muligt, ligesom Rigsretten har afvist mediers ønske om at sende direkte fra rigsretten.

Nu gør Inger Støjberg det så alligevel muligt for danskerne at følge med bagom sagen for dem, som vil betale for det.

TV 2 har onsdag forsøgt at få et interview med Inger Støjberg om hendes nye hjemmeside, men uden held.

Vi ville gerne have spurgt Inger Støjberg, hvordan det kan hænge sammen, at hun gerne vil give danskerne et indblik i rigsretssagen, mens hun samtidig kræver penge for adgang til indholdet om sagen.

Først kunne det lade sig gøre at få et skriftligt svar fra Inger Støjberg. Da hun blev forelagt TV 2s spørgsmål, ændrede hun dog kurs og vil gerne stille op til interview. Dog først torsdag, to dage efter at Støjberg præsenterede sin nye hjemmeside.

Rigsretssagen mod Inger Støjberg begynder torsdag 2. september. TV 2 dækker alle retsmøder tæt, og du kan følge med på TV2 NEWS, TV 2 PLAY og TV2.DK.