Politik

Messerschmidt klager over dommer i Meld og Feld-sag

DF's næstformand har fundet flere eksempler på, at dommeren, som i sidste uge dømte ham, har udtrykt sig negativt om ham og Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt har nu formelt indgivet en klage over byretsdommer Søren Holm Seerup, som i sidste uge idømte politikeren seks måneders betinget fængsel for dokumentfalsk og svindel med EU-midler.

Det oplyser han på sin facebookprofil.

I forbindelse med klagen forlanger Messerschmidt blandt andet, at Seerup skal oplyse, hvorvidt han har fået tildelt sagen mod Messerschmidt tilfældigt efter den almindelige sagsfordeling i retten, eller om han direkte har bedt om at få den.

Likede kritisk opslag

Klagen falder efter, at det er kommet frem, at Søren Holm Seerup efter dommen ifølge Ekstra Bladet likede et opslag på Facebook, hvor tidligere Venstre-politiker Søren Pind kritiserer Messerschmidt.

Liket fra Søren Holm Seerup, der kender Søren Pind privat, fik hen over weekenden en række Dansk Folkeparti-profiler til tasterne, og blandt andre skrev partiets tidligere formand Pia Kjærsgaard på Twitter, at "man tænker jo, at han har haft et horn i siden på Morten Messerschmidt under hele sagen, og muligvis derfor har givet så hård en dom?"

Søren Holm Seerup slettede hurtigt sit like, da han ikke ønsker "den slags misforståelser", sagde han til Ekstra Bladet, men alligevel har Messerschmidt valgt at indbringe sagen for Den Særlige Klageret.

- I relation til nærværende klage er der grund til at minde om det særlige krav til uafhængighed og objektivitet, som man bør stille til en dommer, der dømmer i en sag med store politiske konsekvenser, skriver hans advokat Peter Trudsø blandt andet i klagen.

Messerschmidt har fundet flere eksempler

I klagen gør Messerschmidt desuden opmærksom på, at han og hans advokat har fundet flere andre, tidligere eksempler på, at Søren Holm Seerup skulle have udtrykt sig negativt om Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti.

- Blandt SHS's (Søren Holm Seerup, red.) erklæringer kan det nævnes, at DF's vælgere er dumme, og at Pia Kjærsgaards (tidligere partiformand for Dansk Folkeparti, red.) synspunkter er "uhyrlige og ubehagelige"; han morer sig over MM's (Morten Messerschmidt, red.) exit som EP-delegationsformand og glæder sig over DF's dårlige folketingsvalg. MM associeres med bogafbrænding, ligesom SHS indgår i diskussion om, hvorvidt MM er psykisk afvigende, skriver de blandt andet.

I klagen henviser Messerschmidt og hans advokat til en tidligere afgørelse om dommeres ageren på Facebook, der førte til, at en sag måtte gå om. De mener, at Søren Holm Seerups "mange mishagsytringer" imod Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt kan sidestilles med den.

Klagen taler for sig selv

TV 2 har forsøgt at få kommentar fra Morten Messerschmidt, men han ønsker for nuværende ikke at uddybe, hvorfor han har indsendt klagen over Søren Holm Seerup.

- Jeg synes egentlig, det taler fint for sig selv, skriver han i en sms til TV 2.

TV 2 prøver også at få en kommentar fra Søren Holm Seerup.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt. Har du oplysninger om sagen, så kontakt os gerne på 1234@tv2.dk.