Politik

Kristian Hegaard vil søge hjælp efter sager om grænseoverskridende adfærd

Tidligere radikal retsordfører Kristian Hegaard ved ikke, om han vender tilbage til politik.

Den tidligere retsordfører Kristian Hegaard kommer til at opsøge hjælp, efter han har “udvist grænseoverskridende adfærd” i “meget fuld tilstand”.

Det siger han til DR.

Det er første gang, at den radikale politiker udtaler sig offentligt, siden han i torsdags tog afsked med Folketinget i et længere Facebook-opslag.

Her skrev Kristian Hegaard, at der er tale om flere episoder med krænkende adfærd, herunder en for nylig, som han også omtaler i interviewet med DR.

- Jeg skulle ikke have bragt mig i den situation af beruselse, så jeg dagen efter havde sorte huller i hukommelsen, siger han.

- Det er noget af det, jeg skal lære og tager med herfra, fordi jeg kommer til at søge assistance, så det ikke kommer til at ske fremadrettet, siger han til DR.

Egen beslutning at forlade Folketinget

Forud for den omtalte sag, som udløste Kristian Hegaards exit fra Folketinget, havde den tidligere retsordfører en adfærdsregulerende med den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen.

Her blev Kristian Hegaard gjort opmærksom på, at han havde “overtrådt en grænse hos en radikal med en berøring” til en radikal fest.

Men siden dukkede endnu en sag altså op, som har udløst hans exit.

Han fortæller, at det var hans egen beslutning at trække stikket fra Folketinget.

- Det er mig selv der traf beslutningen ud fra det, der er blevet bibragt, siger han til DR.

Tilbagevenden til politik?

Kristian Hegaard ved ikke, om han vender tilbage til politik.

- Lige nu ved jeg, at jeg skal hjem og vande mine chiliplanter. Og hvad fremtiden ellers bringer, ved jeg ikke. Men det har været nogle hårde dage at være igennem, siger han til DR.

Den radikale ledelse har udtalt, at den håber at se ham tilbage i politik en dag.

TV 2 har forsøgt at få fat på Kristian Hegaard for yderligere kommentarer.