Politik

Kvinde bag anklager mod Khader er glad, men også bekymret for fremtiden

På Facebook skriver Naser Khader, at "tiden vil vise", om kvindernes anklager holder i retten.

Hos Kristina Olsson, der i juli stod frem med navn hos DR og anklagede Naser Khader for seksuelle krænkelser og overgreb, er der glæde over, at han onsdag er blevet smidt ud af Det Konservative Folkeparti.

Men freelancejournalisten er også bekymret for fremtiden.

Det skyldes især, at Naser Khaders nu tidligere kredsformand i Sjællands Storkreds Keld Holm i sidste uge fortalte Politiken, at Naser Khader er ved at samle penge ind til en retssag mod enten DR eller de tre navngivne kvinder fra DR's historie.

- Jeg kan godt være bekymret over Naser Khaders tale om kamp og hans trusler om en retssag, ikke fordi jeg tvivler på min egen oplevelse, men fordi det selvfølgelig er meget ubehageligt at blive anklaget for at lyve, siger Kristina Olsson i et skriftligt citat til TV 2.

Tvunget til oralsex og samleje

Til DR fortalte Kristina Olsson, hvordan Naser Khader pressede hende op ad væggen, da hun mødte ham på hans kontor til en kop kaffe i 1999.

Herefter tvang Khader hendes hoved ned mod sit skridt, fortæller hun, placerede sit lem i hendes mund og havde ubeskyttet samleje på kontorets kolde betongulv.

Med den episode i bagagen er Kristina Olsson trods bekymringen for en mulig injuriesag godt tilfreds med, at Det Konservative Folkeparti onsdag har sagt farvel til Naser Khader.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at de konservative har taget min og de andres kvinders vidnesbyrd alvorligt, og at de finder os troværdige. Det tog mig lang tid at finde modet til at stå frem, men jeg føler også en ro, fordi jeg ganske enkelt har fortalt, hvad jeg har oplevet, siger Kristina Olsson videre i det skriftlige citat til TV 2.

TV 2 forsøger at få kontakt til flere af de kvinder, der har fremsat beskyldninger mod Naser Khader.

Flere sager er dukket op

Det var på et pressemøde onsdag middag, at den konservative partiformand Søren Pape Poulsen fortalte, at Naser Khader ikke kan fortsætte i partiet.

Baggrunden er en netop afsluttet advokatundersøgelse, som er nedsat i kølvandet på DR’s historie fra juli. Søren Pape Poulsen forklarede, at undersøgelsen inkluderer syv kvinder og 17 vidner, og at der er kommet flere sager frem end dem, der allerede har været beskrevet i medierne.

- Da vi indledte undersøgelsen, så anklagerne alvorlige ud. Med de nye anklager er alvoren mere end bekræftet, siger Søren Pape Poulsen på partiets sommergruppemøde.

Naser Khader erklærer sig på Facebook både ”chokeret” og ”rystet” over udfaldet og skriver også, at ”tiden vil vise”, om sagerne holder i retten.

TV 2 forsøger at få et interview med ham.