Politik

Tommy Ahlers stopper i politik

Der var for meget spil og for lidt visioner, mener Venstres Tommy Ahlers, der nu forlader dansk politik for at vende tilbage til iværksætterlivet.

Tommy Ahlers stopper i dansk politik. Det oplyser Venstre til TV 2.

Tommy Ahlers, der i øjeblikket er partiets klimaordfører, ønsker at vende tilbage til sin tidligere karriere som investor og iværksætter.

Han forlader derfor Folketinget med det samme.

- Det her har været en meget svær beslutning for mig, og jeg har brugt sommeren på at tænke godt og grundigt over, hvad der var det rigtige. Jeg er nået frem til, at jeg stopper i Folketinget. Dels fordi jeg gerne vil være med at levere løsninger i den grønne omstilling sammen med andre iværksættere, og dels fordi jeg ofte oplever, at politik handler meget om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode idéer, siger Tommy Ahlers i en pressemeddelelse, hvori han også takker partiformand Jakob Ellemann-Jensen for at vise ham stor tillid.

Et tab for Venstre og dansk politik

Venstres formand erklærer sig enig i Ahlers kritik af, at politik ikke altid er konstruktiv og kræver et langt, sejt træk.

Det er et tab for os, men også for dansk politik, at en iværksættersjæl som ham forlader Christiansborg

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre

Han er ærgerlig over, at Tommy Ahlers stopper, men har også forståelse for, at Tommy Ahlers har lyst til at vende tilbage til erhvervslivet og iværksætteri.

- Der er ingen tvivl om, at Tommys energi og drive har været et stort aktiv for Venstre, og han har været med til at styrke Venstre på både iværksætteri og især den grønne omstilling. Det er jeg glad for, men samtidig er jeg også meget ked af, at Tommy nu forlader politik. Det er et tab for os, men også for dansk politik, at en iværksættersjæl som ham forlader Christiansborg. Men jeg kommer helt sikkert til fortsat at trække på Tommys viden og kompetencer, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Venstres store håb

Tommy Ahlers var et totalt ubeskrevet blad i politik, da Lars Løkke Rasmussen i 2018 hentede ham ind på Christiansborg som uddannelses- og forskningsminister.

Ahlers fik hurtigt ry som et politisk talent og et af Venstres helt store håb. Ved folketingsvalget i 2019 fik han over 26.000 personlige stemmer og var kun overgået af statsminister Mette Frederiksen (S), sin daværende partiformand, Lars Løkke Rasmussen (V), Enhedslistens Pernille Skipper og partifællen Inger Støjberg.

Alle Venstres tre store stemmeslugere har nu forladt folketingsgruppen, idet Løkke og Støjberg har forladt Venstre og i dag er løsgængere i Folketinget.

Lyn-analyse

Det er et meget stort tab for Venstre. Han var en af partiets tre største stemmeslugere ved sidste valg. Og de er nu alle tre ude af Venstres folketingsgruppe. Det er et markant tab for Jakob Ellemann, som også havde sat stor lid til Tommy Ahlers, som var klimaordfører. Et område, som vi ved har afgjort sidste valg og også kommer til at have stor betydning fremadrettet.

At man mister så stor en profil – en mand, der også er uplettet af sagerne, der har været gennem årene i Venstre – det er et kæmpe stort tab. Det kan næsten ikke overvurderes, hvor stort et tab det her er for Venstre.

Tommy Ahlers forbliver dog medlem af Venstre, men det bliver altså fremover som menigt medlem uden for Christiansborg.

Fra Løvens hule til Venstreløve

Inden hans entre i politik var Tommy Ahlers kendt som succesfuld iværksætter efter blandt andet salg af onlinetjenesten ZYB og opstarten af softwaresystemet Podio. Og den brede offentlighed havde lært ham at kende som et af de toneangivende ansigter i programmet 'Løvens hule' på DR.

Ahlers var erhvervsordfører frem til december sidste år, hvor han blev udnævnt til klimaordfører.

Privat danner 45-årige Tommy Ahlers par med Le Gammeltoft, der ligeledes er iværksætter.