Politik

Radikale opfordrer kvinder til at stå frem efter Khader-afsløringer

Anklagerne om seksuelle krænkelser går tilbage til 1999. Siden har Naser Khader været medlem af Radikale Venstre, Liberal Alliance og Konservative.

Radikale Venstre opfordrer nu alle, der måtte have oplevet krænkelser, til at kontakte partiets kontaktindsats.

Det skriver partiets politiske ordfører, Andreas Steenberg, til TV 2.

Opfordringen kommer, efter at DR fredag kunne fortælle, hvordan fem kvinder i perioden 1999-2019 hævder at have været udsat for overgreb og seksuelle krænkelser af det konservative folketingsmedlem Naser Khader.

Khader sad i Folketinget for Radikale Venstre fra 2001-2007.

- Det er 14 år siden, Naser Khader forlod vores parti, men hvis nogen har oplevet noget i radikalt regi – uanset, hvem der gjorde det – så vil jeg opfordre til, at man kontakter vores kontaktinstans, som vil behandle sagen fortroligt og professionelt, skriver Andreas Steenberg.

Et af de overgreb, der berettes om i DR-artiklen, skulle ifølge den forurettede Camilla Trustrup være sket i 2006. Overfor DR afviser Naser Khader blankt anklagerne, men det har ikke været muligt for TV 2 at få et interview.

LA har ingen kommentarer

Efter Naser Khaders tid i Radikale Venstre stiftede han i 2007 Ny Alliance, som siden skiftede navn til Liberal Alliance.

Her blev han indtil 2009.

TV 2 ville gerne have spurgt Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, hvordan han forholder sig til anklagerne, der går tilbage til den tid, hvor Naser Khader var medlem af partiet.

Partiets presseafdeling oplyser, at formanden ikke har nogen kommentarer.

Sagerne er nye for Pape

Heller ikke medlemmerne af den konservative folketingsgruppe og medlemmerne af partiets forretningsudvalg har fredag ønsket at stille op til interview med TV 2 om sagen.

TV 2 ville gerne have spurgt, hvorvidt de har kendt til krænkende adfærd fra partifællen Naser Khader.

Partiformand Søren Pape Poulsen (K) har i stedet sendt et skriftligt citat, hvor han skriver, at afsløringerne vil få "de nødvendige konsekvenser". Samtidig afviser han at have kendt til de sager, som DR fredag har afdækket.

- De kvinder, der er stået frem hos DR, har ikke før udtalt sig eller kontaktet os, og sagerne er derfor nye for mig, skriver Søren Pape Poulsen.

Khader sygemeldt siden april

Den konservative formand opfordrer kvinderne til at kontakte partiets whistleblowerordning og alternativt politiet, hvis de mener, at der er sket en forbrydelse.

Naser Khader har siden april været sygemeldt fra Folketinget.

Han vil ifølge Søren Pape Poulsen ikke komme til at indgå i arbejdet på Christiansborg, så længe der pågår en undersøgelse af sagen.

TV 2 har været i kontakt med de i alt tre navngivne kvinder, der står frem i DR-artiklen. Ingen af dem har ønsket at stille op til uddybende interview.