Politik

Pape melder sig klar til at være statsminister, hvis han får et bedre valg

Ifølge TV 2s politiske redaktør kommer diskussionen om blå bloks statsministerkandidat til at fylde meget frem mod næste valg.

Ved de seneste mange folketingsvalg har det nærmest været en naturlov, at blå bloks statsministerkandidat har været Venstres formand, men noget tyder på, at det kan ændre sig ved næste valg.

I hvert fald siger formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, nu, at det godt kan ende med, at han bliver statsministerkandidat.

Det gør han i et interview med TV 2s Søren Lippert efter at have holdt sin tale på Folkemødet på Bornholm lørdag formiddag.

- Jeg skal nok stå klar, hvis det hele er, som det skal være, siger Søren Pape Poulsen.

Større end Venstre i målinger

Med formuleringen ”hvis det hele er, som det skal være”, hentyder Søren Pape Poulsen blandt andet til det interne styrkeforhold i blå blok.

I dag er Det Konservative Folkeparti med sine nuværende 13 mandater langt mindre end Venstre, der har 39, men Søren Pape Poulsens parti står i flere meningsmålinger til at kunne blive større end Venstre.

De målinger vil Søren Pape Poulsen dog gerne se omsat til mandatfremgang, før han går længere ind i diskussionen om blå bloks statsministerkandidat.

- Men hvis der er 90 mandater, og flertallet af de mandater synes, det skal være mig, og vi har fået et fornuftigt valg, så må vi kigge på det, siger Søren Pape Poulsen om muligheden for at blive statsminister.

Ellemann åbner for Pape

I et interview med TV 2 fredag sagde Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, at han går efter at blive statsminister, men han gjorde det samtidig klart, at han godt kan se sig selv som minister i en regering ledet af Søren Pape Poulsen, hvis ikke det kan lykkes.

Den konservative formand siger, at han godt kan se sådan en rollefordeling for sig, men ligesom Venstres formand handler det for ham først og fremmest om at komme af med den nuværende socialdemokratiske regering.

- Det vigtigste for mig er, at vi får en borgerlig regering igen. Og står vi så til at skulle stå i spidsen for den, gør jeg selvfølgelig gerne det, men det er ikke det, der er det afgørende, siger han.

Redder: Det her kommer vi til at høre meget mere til

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Hans Redder, er spørgsmålet om, hvem der skal være blå bloks statsministerkandidat, i øjeblikket en stor elefant i rummet.

Han siger, at blå blok inden næste valg formentlig er nødt til at tage diskussionen om, hvilken statsministerkandidat de går til valg på, så danskerne har et klart alternativ til Mette Frederiksen (S).

- Hvis meningsmålingerne bliver ved med at være, som de er nu, bliver det her en diskussion, vi kommer til at høre meget, meget mere til, siger Hans Redder.