Politik

Radikale lufter tanken om regering med LA

LA-lederen mener, at de radikale skal forlade rød blok, hvis et samarbejde skal blive til virkelighed.

Den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, lufter nu tanken om et muligt regeringssamarbejde med Liberal Alliance.

Det gør hun i Politiken, som både har talt med hende og med LA-lederen, Alex Vanopslagh, i anledning af årets folkemøde på Bornholm.

Sofie Carsten Nielsen fortæller, at hun har hørt så mange positive signaler fra Vanopslagh, at et samarbejde ikke er utænkeligt.

- Jeg kan se det for mig med Alex, vil jeg bare sige. For nu at blive meget konkret – et regeringsgrundlag, som vi to kunne blive enige om, siger Sofie Carsten Nielsen.

I begyndelsen af juni i forbindelse med afslutningsdebatten i Folketinget flirtede Carsten Nielsen med Jacob Ellemann-Jensen, efter at hun i et interview med Berlingske havde lagt op til at presse Socialdemokratiet til at gennemføre økonomiske reformer. Den politiske flirt endte med en frokostaftale i arbejdsøjemed.

Og så sent som i sidste uge sagde hun i DR's nyhedspodcast 'Genstart', at hun kunne forestille sig muligheden for at pege på de konservatives leder, Søren Pape Poulsen.

Skal forlade rød blok

Tilnærmelserne til blåblok er måske noget, Alex Vanopslagh kan bruge til noget. Han mener, at et regeringssamarbejde mellem Liberal Alliance og de radiale kun kan blive til virkelighed, hvis man vender den røde blok ryggen.

- Det er den måde, jeg kan se det lade sig gøre på, siger han i Politiken.

I interviewet er de begge enige om, at en kommende regering med dem i blandt andet skal være reformorienteret og sikre landet som en konkurrencedygtig og åben økonomi.

Men Vanopslagh siger også, at de radikale skal rykke sig på særligt udlændingeområdet.

Torsdag begynder Folkemødet på Bornholm, og det er derfor oplagt, at Sofie Carsten Nielsens nye interview bliver et af morgendagens store samtaleemner på klippeøen.