Politik

Morten Østergaard stopper i Folketinget

- Jeg er selvsagt ked af den måde, mit politiske virke sluttede på, skriver han på Facebook.

Morten Østergaard har skrevet til Folketingets formand og ønsket at udtræde af Folketinget fra i dag, onsdag.

Det skriver den tidligere politiske leder i Radikale Venstre på Facebook.

Fra 1. august starter han som klimarådgiver i virksomheden cBrain A/S, hvor han skal "hjælpe ledelsen med at udforme en strategi for klimaløsninger".

Han skriver, at han brænder for klimasagen og ved, at tiden fra politiske beslutninger til konkret handling skal være kortere.

- Grøn omstilling og digitalisering kommer til at forandre verden. I Danmark er vi ret gode til begge dele. Jeg er glad for, at mit nye job også bliver med forandring som omdrejningspunkt og blik for verden, skriver han.

Har lært af sine politiske fejl

Morten Østergaard trak sig som leder af Radikale Venstre i oktober sidste år, efter han havde krænket det radikale folketingsmedlem Lotte Rod og med egne ord håndteret sagen forkert.

- Det var mig, hvis hånd hun fjernede fra sit lår for næsten et årti siden, sagde Morten Østergaard dengang og forklarede, at han havde svigtet den radikale gruppes tillid.

- ​Jeg har svigtet mit parti og dermed også offentligheden, fordi jeg ikke havde modet til at erkende, at det ikke var nok, at jeg sagde undskyld til Lotte, men at jeg også var nødt til at være åben om, at det var mig, sagde han.

Som konsekvens af sagen sygemeldte Morten Østergaard sig fra Folketinget.

I dag skriver han på Facebook, at han lægger politik bag sig efter i mere end 15 år at have "haft den ære at tage del i folkestyret".

- Jeg er selvsagt ked af den måde, mit politiske virke sluttede på, og de fejl jeg begik undervejs – det kan jeg ikke gøre om, men jeg håber, at I tror mig, når jeg siger, at jeg har lært af det hele.