Politik

Mundbind kan være væk flere steder inden sommerferien, siger Heunicke

Mange partier er også klar til at se på udfasningen af mundbind. De skal drøfte det onsdag.

Flere danskere kan måske vinke farvel til mundbindet før sommerferien. Sådan lyder det optimistiske budskab fra Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag.

- Jeg glæder mig helt vildt til, at vi kan smide dem ud i skraldespanden og ånde frit over alt. Der går nok lidt tid, før vi kan gøre det overalt, men så mange (mundbindsrestriktioner, red.) væk så hurtigt som muligt er helt klart målet, siger han.

Kan det ske inden sommerferien?

- Det er klart vores mål. Der vil nok være nogle områder, hvor man fortsat skal bruge det, hvis man nu skal stå tæt sammen, siger Heunicke, da TV 2 fangede ham før sin vaccination.

Partier vil skal forhandle onsdag

Magnus Heunicke understregede, at der nu bliver tale om en konkret forhandling med Folketingets partier om den næste fase af genåbningen.

- Vi drøfter det med partierne onsdag, og vores styrelser er i gang med at lave alle mulige forslag til, hvordan vi kan udfase det. Målet er at få udfaset så meget, så hurtigt som muligt, selvfølgelig trygt og sikkert, men der skal være grund til, at vi har et mundbind, siger Heunicke.

Før forhandlingerne siger flere partier på tværs af Folketingssalen til TV 2, at de også er klar til at lempe kravene for brug af mundbind.

Der er dog stor forskel på, hvor partierne først ser lempelserne ske. For eksempel vil SF have fjernet kravet på plejehjem, mens Dansk Folkeparti vil prioritere detailhandlen.

Brostrøm vil også se på restriktioner

Tidligere mandag sagde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, at han mente, tiden var moden til at diskutere, om der skal skrues ned på restriktionerne og heriblandt mundbind.

Søren Brostrøm ville ikke overfor TV 2 komme med bud på helt konkrete lempelser eller datoer, da det ifølge ham udelukkende er en politisk beslutning.