GO'

Politiker kalder Joachim B. Olsens påstand om tre måneders ferie for løgn

Jan E. Jørgensen (V) kalder kommentar fra Joachim B. Olsen for ‘bullshit’ og henviser til en sommer med finanslovsforhandlinger og sommergruppemøde.

Da formanden for Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, onsdag stillede sig op på talerstolen i Folketinget til afslutningsdebatten og talte om et usundt arbejdsmiljø med mange stresssygemeldinger på Christiansborg, blev politisk kommentator på Ekstra Bladet, Joachim B. Olsen, provokeret.

- Hvem andre i det her land står i dag og skal tre måneder på sommerferie?, lød det fra kommentatoren og den tidligere politiker.

Ifølge Joachim B. Olsen byggede en del af provokationen ligeledes på, at Sofie Carsten Nielsen samme morgen i Berlingske lagde op til, at danskerne skulle arbejde mere.

Men at kalde sommernedlukningen for tre måneders sommerferie er faldet flere politikere for brystet - heriblandt kultur- og medieordfører for Venstre, Jan. E. Jørgensen.

- Det er løgn. Joachim ved, at det er løgn. Joachim har selv siddet i Folketinget, altså det er rent bullshit, lyder det fra folketingsmedlemmet i ‘Go’ aften LIVE’.

Joachim B. Olsen anerkender, at politikerne har en travl hverdag, men han er uenig i, at danske politikere er mere udsatte for at blive syge med stress - især fordi de har så meget ferie.

- Når folketingsmedlemmer bliver stressede, så mener jeg ikke, at det har noget med arbejdsmængden at gøre. Den kan man i meget høj grad tilrettelægge selv, det handler om alle mulige andre ting, der er meget pres og så videre, siger han.

Fyldt kalender eller ej

Når Jan. E. Jørgensen kigger i sin kalender for sommeren, kan han ikke genkende, at han går en tre måneder lang sommerferie i møde.

- At vi åbner døren igen første tirsdag i oktober, det er jo vrøvl, lyder det.

Jan. E. Jørgensen har selv planer om at holde fire til fem ugers sommerferie, og det er ifølge politikeren noget, han gør en dyd ud af, og noget, han er klar over, er et privilegium.

Han beretter om “almindelige” uger, hvor han arbejder næsten alle hverdagsaftener, og derfor holder han en lang sommerferie, hvor han plejer sin familie, lyder det.

Men i de tre måneders ferie, som Joachim B. Olsen kalder sommernedlukningen af Folketinget, skal han også forhandle finanslov og til sommergruppemøde, som også kræver forberedelse, forklarer Jan. E. Jørgensen.

“Stadig bullshit”

Der er adskillige møder udover dem, der foregår i folketinget, men Joachim B. Olsen mener ikke, at politikerne har meget at rive i henover sommeren.

Ifølge Folketingets egen hjemmeside ligger første mødedag efter sommeren i oktober 2021, og derudover er der i løbet af året indlagt en række mødefri uger - blandt andet i forbindelse med julen.

Og Joachim B. Olsen kan ikke genkende den travle sommerferie, som Jan E. Jørgensen beretter om.

- Fra efter Folkemødet, og du kan tælle store dele af august med, har I ikke parlamentariske opgaver, der kommer i nærheden af at ligne et fuldtidsarbejde, argumenterer han.

Joachim B. Olsen mener, at politikere som Jan E. Jørgensen er bange for at indrømme, at de har nogle privilegier, som de færreste danskere har, når det kommer til ferier, siger han i ‘Go’ aften LIVE’.

Men Jan E. Jørgensen kalder det fortsat “bullshit” fra Joachim B. Olsens side.

Han mener nemlig, at politik handler om mere end møder i kalenderen:

- Altså the sky is the limit. Du kan hele tiden lave mere. Du kan hele tiden skrive en kronik, du kan hele tiden skrive et debatindlæg, du kan hele tiden svare på et tweet, siger Jan E. Jørgensen og fortsætter:

- Man vil gerne gøre Danmark til et bedre sted, når man er politiker, så du skal tænke nogle tanker, få nogle idéer og få lavet nogle politiske udspil, slutter han.

Se debatten mellem Jan E. Jørgensen og Joachim B. Olsen i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY