Mattias Tesfaye indkalder partier til møde om udrejsecenter efter store protester

Et flertal i Folketinget er imod regeringens planer om at oprette et udrejsecenter på Langeland. Nu er der møde om sagen i næste uge.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) indkalder partiernes udlændingeordførere til møde om udrejsecenteret på Langeland.

Det viser en mail fra ministeren, som TV 2 er i besiddelse af.

- Jeg kan forstå, at flere partier har holdninger til placeringen af et nyt udrejsecenter - jeg vil derfor gerne indkalde til møde om dette i Udlændinge- og Integrationsministeriet, skriver Mattias Tesfaye.

Mødet vil finde sted 25. maj klokken 19.

Tidligere torsdag kunne TV 2 oplyse, at et flertal udenom regeringen vil sætte en stopper for regeringens planer om et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på Langeland. Det reagerer Mattias Tesfaye nu på.

SF gĂĄr imod regeringen

Det er en samlet blå blok, som torsdag har fremsat et beslutningsforslag, der skal pålægge regeringen at standse planlægningen af Udrejsecenter Holmegaard på Langeland.

Regeringens støtteparti, SF, bakker op om forslaget, og dermed er der et flertal udenom regeringen. Politikerne frygter, at udrejsecenteret vil have negative konsekvenser for lokalsamfundet.

- Det kan vi ikke byde langelænderne, siger Carl Valentin, udlændinge- og integrationsordfører for SF, til TV 2.

Beslutningen om at oprette et udrejsecenter på Langeland er administrativ, og derfor kræver den ikke et flertal i Folketinget.

Det er således ikke sikkert, at der reelt sker nogle ændringer, men ministeren har nu indkaldt ordførerne til møde.

- Jeg er glad for, vi nu giver dem en lærestreg

Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, er spændt på, hvad der kommer ud af mødet.

- Det er bedre sent end aldrig, men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor det først skal ske nu, siger hun til TV 2.

Ifølge Pia Kjærsgaard burde regeringen have talt med Folketingets partier allerede for to år siden, da regeringen droppede planerne om et udrejsecenter på Lindholm og begyndte at undersøge nye muligheder.

- Den her regering er blevet så magtfuldkommen, at alle ministre tror, de kan gå på vandet. Jeg er glad for, vi nu giver dem en lærestreg, siger hun.