Efter kritisk brev fra baglandet: Vores udlændingepolitik ligger fast, lyder det fra S-toppen

Kritikken af partiets udlændingepolitik har ulmet i flere måneder.

Den socialdemokratiske linje for udlændingepolitik er lagt og bliver ikke ændret. Det fastslår partiets politiske ordfører, Jesper Petersen, til TV 2.

Udmeldingen kommer, efter at partiforeningen på Ærø har sendt et brev til regeringen.

I brevet går partiforeningen direkte imod dens eget partis politik på to områder, der i øjeblikket bliver debatteret heftigt: Hjemsendelser til Syrien og hjemhentning af børn og mødre med tilknytning til Danmark fra fangelejre i landet.

Nærmere bestemt er brevet adresseret til statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Jeppe Kofod og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Og partiforeningen på Ærø er ikke de eneste fra Socialdemokratiets bagland, der er uenige med ledelsen på Christiansborg.

I midten af marts lavede TV 2 en rundspørge blandt i alt 1038 socialdemokratiske borgmestre, byrådsmedlemmer og partiforeningsformænd.

172 personer svarede, og 40 procent af dem mente, at Syrien-børnene skal til Danmark, også selvom det betyder, at moderen følger med.

Kritik kommer ikke som en overraskelse

For socialdemokraternes politiske ordfører, Jesper Petersen, kommer kritikken ikke som en overraskelse.

- Vi er et stort parti, og det overrasker mig ikke, at der er mange forskellige holdninger til det. Det er også nogle beslutninger, som har stor betydning for nogle mennesker, og derfor er det ikke så mærkeligt, at der er følelser på spil, og at der er stor opmærksomhed omkring de her sager, siger han.

Han tilføjer, at der, når det handler om børnene i fangelejrene i Syrien, er en proces i gang, hvor man individuelt vurderer sagerne.

- Men vi er fortsat ikke interesserede i at få mennesker, børnenes forældre, her hjem, som kan være til fare for os.

Heller ikke når det gælder de syrere, der står til at blive sendt tilbage, vakler Jesper Petersen:

- Når man har fået midlertidig beskyttelse i Danmark, så kan der også komme et tidspunkt, hvor den midlertidighed betyder, at man ikke får forlænget sin opholdstilladelse, fordi myndighederne vurderer, at der nu er sikkert at vende tilbage.

Han slĂĄr samtidig fast, at det ikke er en politisk beslutning, hvordan man vurderer forhold i bestemte dele af Syrien. Den beslutning ligger hos myndighederne.

- Det er en politisk beslutning, at man kan have midlertidig opholdstilladelse. Vi kan ikke i Danmark, i princippet, have fri indvandring.

Politisk linje stĂĄr fast

Jesper Petersen tilføjer, at selvom der er uenighed i baglandet om, hvordan udlændingepolitikken skal føres, så har der på intet tidspunkt været tvivl om, hvordan den nuværende regering vil gøre det.

- Socialdemokratiet vil ikke gå på kompromis med det, at vi skal sørge for danskernes sikkerhed, siger Jesper Petersen.