Coronavirus

30-minutters-regel stemt ned i udvalg - Det Radikale Venstre kalder det respektløst

Afstemningen fandt sted under et samråd i Folketingets Epidemiudvalg

Et rødt flertal i Folketinget har stemt nej til at afskaffe den omstridte bookingregel, som betyder, at man skal have booket et bord på en restaurant eller café, mindst 30 minutter inden man sætter sig, hvis man vil sidde indendørs. Det skriver Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, på Twitter.

Ifølge Martin Geertsen stemte Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten imod beslutningsforsalget, mens Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti bakkede op om beslutningsforslaget fra Venstre.

I forbindelse med genåbningen af restauranter, caféer og barer blev det vedtaget, at indendørsservering skulle finde sted med krav om forudgående bordbestilling. Det blev siden hen udformet som et krav om bordbestilling.

Hos Det Radikale Venstre kaldes Martin Geertsens beslutningsforslag for respektløst og en "happening."

- Det er en misforstået brug af udvalget. Vi har i Radikale Venstre hele tiden kritiseret den konkrete udmøntning med de 30 minutter og sagt, at der skal noget bedre i stedet. Men vi respekterer naturligvis den indgåede aftale. Lige nu sidder myndighederne og erhvervet og diskuterer en løsning, og den proces har jeg respekt for og vil ikke kortslutte, skriver partiets sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, til TV 2.

Ifølge ham er Epidemiudvalget, EPI, ikke det rigtige sted til forhandlinger.

- Det er også respektløst over for aftalepartierne at lave en politisk happening ud af det her. I EPI sidder Nye Borgerlige, der ikke er en del af aftalen, mens Liberal Alliance ikke har plads, selvom de er med i aftalen. Man forhandler ikke i udvalget. Det er det forkerte forum.