Politik

Naser Khader siger undskyld: - Nogle gange har jeg tabt hovedet

Den konservative retsordfører sygemeldte sig med stress kort tid efter afsløringer om ham i Berlingske.

For få uger siden afslørede Berlingske, hvordan Naser Khader har truet en række personer med at klage til deres chef eller arbejdsplads, hvis de udtalte sig kritisk om ham på sociale medier.

Siden er det ikke lykkedes nogen medier at få en kommentar fra hovedpersonen.

Nu udtaler han sig for første gang i sagen og undskylder.

Jeg har følt mig uretfærdigt behandlet

Naser Khader (K)

Det sker i et længere skriv på Facebook, hvor han blandt andet skriver, at han har været under et stort pres:

- Jeg mistede overblikket hen ad vejen i min politiske kamp. Og nogle gange har jeg endda tabt hovedet.

Kontaktede debattørs arbejdsplads

Naser Khader sygemeldte sig med stress mandag 12. april.

Dagen inden havde man blandt andet kunnet læse i Berlingske, hvordan retsordføreren har henvendt sig til Justitsministeriet med beskyldninger om, at en af deres medarbejdere, debattøren Tarek Ziad Hussein, ifølge ham var islamist. En afsløring, der siden har vakt kritik fra flere kanter.

Så sent som mandag lød det for eksempel fra den radikale retsordfører, Kristian Hegaard, under en debat om netop ytringsfrihed, at den slags ikke hører nogen steder hjemme.

- Selvfølgelig kan jeg ikke tilskrive alle mine reaktioner en ydre trussel. Det handler også om mit temperament, når jeg har følt mig uretfærdigt behandlet, skriver Naser Khader på Facebook:

- Jeg vil ikke lade mig undertrykke – og jeg har følt, at det er dét, en række personer har forsøgt på.

"Sagen er lukket"

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, afviste efter Naser Khaders sygemelding overfor TV 2 at stille op til et interview.

I stedet delte han - ligesom den sygemeldte retsordfører nu har gjort - et skriv på sociale medier.

Her fremgik det, at de to har haft "en dialog", og at det er formandens holdning, at alle har ret til at ytre sig, uanset hvem de arbejder for.

- Arbejdsgivere skal naturligvis ikke kontaktes, selvom vi er uenige med en person, der tilfældigvis arbejder der, skrev Søren Pape Poulsen på Twitter.

Da flere medier dagen efter henvendte sig til K-formanden på Christiansborg, lød det kortfattede svar, at "sagen er lukket".